I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Sejam Menunggang

Salam…

Semalam Ustaz Love ada urusan di Klang… Jadi, terpaksa gak la merempit ke sana.. Bayangkan 1 jam baru sampai.. kalau naik kereta, mungkin takde masalah sangat.. sbb sambil2 boleh makan minum, boleh lurus2kan badan.. boleh dengar radio.. Tapi Ustaz Love naik motor… rasa macam dah bersimpul tulang belakang menjadi reben…

Pagi ni nak pergi kerja pun sama gak.. dari Klang ke KL.. sejam gak.. dengan jalan jem, terpaksa mencelah2… Tapi alhamdulillah, Ustaz Love selamat gak sampai walaupun punch card merah.. hehe

Sebelum ni, paling lama pun Ustaz Love atas motor dalam 1/2 jam je.. ni kira rekod la bawak motor sampai sejam tanpa berhenti.. memang thrill sebenarnya bawak motor ni..

Suatu masa dulu, Ustaz Love berangan2 nak beli motor berkuasa besar easy rider.. mcm Harley Davidson ke (ini memang betul2 punya angan2).. tapi disebabkan Ustaz Love tak reti bawak motor yg pakai clutch tangan (padahal memang takde duit nak sambar motor tu), jadi Ustaz Love beli kereta dulu..

Dah nak tua2 ni baru belajar bawak motor yg pakai clutch tangan.. kalau ikutkan, senang lagi kalau bawak motor yg tak pakai clutch tangan.. tapi kalau nak sedap, pakai yg clutch.. lebih kurang mcm bawak kereta auto dgn manual.. nak senang, bawak auto.. nak sedap, bawak manual.. terutama time nak bukit..

Cuma kelemahannya, tak bleh la nak bawak sebelah tangan.. pegang barang ke.. takkan nak tukar clutch pakai kaki? hehe..

Pernah sekali Ustaz Love terlepas clutch masa berhenti kat lampu isyarat.. termati enjin.. nak hidupkan plak susah (sbb terlupa gear tak neutral lagi).. Last2 terpaksa guna isyarat tangan mintak lalu kat lori… nak start kat tepi jalan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Comments

Add a Comment
    1. salam lankapo..

      Ustaz Love duduk kat KL.. gi klang tu sbb ada urusan..
      terima kasih atas ingatan tu πŸ˜€

    1. salam qistyna..

      apa nak buat.. ada kerja la katakan.. kalu tak, memang tak lalu Ustaz Love nak menunggang jauh2..

      terima kasih atas panduan itu.. biasa la.. riders ni umpama mentimun.. dilanggar pun beliau sakit, melanggar pun beliau sakit gak.. πŸ˜€

    2. kawan saya, memang marah sangat kat riders ni,
      ada sesetengah nya, main menyusup jer..
      kita yang keta ni kena break plak..
      aisyh..
      tak sayang nyawa.

      1. riders kat Malaysia tak sama attitude dengan kat Singapore atau UK.. kalau biasa nampak motor plate Singapore (yg ditunggang oleh orang Singapore), biasanya diorg bawak tak mencelah2.. follow je belakang kereta.. even kat traffic light.. berbeza dgn riders Malaysia.. selagi boleh selit, selagi tu la diselit.. itu yg selalu terselit (celah2 bas la, lori la) tu πŸ˜€

    1. aikk.. Ustaz Love silap tulis ke, atau kakjem yg salah baca? Ustaz Love tak pindah ke Klang le.. cuma ke Klang sbb ada keje πŸ˜€

  1. salam ustazlove….morningg ;))

    kakjem kan sakit..maaf kan laa diaa…
    satu jam..agak lama tuuu..
    bleh kematu juge ler punggung…pandu tanpa henti.
    nak ikutkan sejam bawa tanpa henti….dah sampai kampung teman Melaka hihi….

    ape ape pon…hati-hati merempt tu……okehh..:))

  2. nampak jiran sebelah umah bawak moto besar.. macam best je bunyi enjin dia..

    apakan daya, daku perempuan, tak sesuai nak bawak,
    eheh, naik tunggang,
    drive kereta lagi sopan kot.

    1. Ustaz Love plak tak suka tengok orang besar bawak motor.. nampak macam kesian je motor tu.. πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme