I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – February 2011

Istikharah Penunjuk Jalan

Salam… Ustaz Love mengucapkan ribuan terima kasih kepada para blogger yang telah memberikan kata2 semangat dan doa kepada Ustaz Love dalam mengambil suatu keputusan drastik.. Sayangnya, Ustaz Love masih belum membuat apa2 keputusan.. Sebab hari ni, Ustaz Love masih lagi sibuk ke sana sini sehingga terpaksa mengabaikan kerja.. Mujurlah Ustaz Love mempunyai seorang bos yang […]

Keputusan Drastik

Salam… Ustaz Love buat masa ni masih lagi dalam mode berdebar2… sebab esok Ustaz Love bakal membuat satu tindakan yang drastik yang bakal melibatkan masa depan dan kehidupan Ustaz Love.. bunyinya macam besar.. tapi memang besar… Tahun 2004, Ustaz Love telah membuat keputusan drastik untuk berhenti kerja (kerja tetap) di sebuah tempat… Ustaz Love dapat […]

Takdir Tidak Terjangka

Salam… Ustaz Love minta maaf kepada semua pengunjung yang mengunjungi dan meninggalkan jejak di blog Ustaz Love.. kerana Ustaz Love tak berkesempatan untuk membalas jejak.. 2 3 hari ni merupakan hari yang terlalu sibuk bagi Ustaz Love.. tambahan semalam Ustaz Love baru balik daripada berkursus.. Pengalaman mengajar kita erti kedewasaan.. Walaupun Ustaz Love telah memasuki […]

Update Kelas Pengajian Tajwid

Salam… Ustaz Love menerima feedback yang agak menggalakkan berkenaan kelas pengajian al-Quran di blog… Ustaz Love bersyukur kerana masih ramai yang berminat untuk mempelajari al-Quran di zaman kebanyakan orang lebih suka berlatih vokal daripada berlatih membaca al-Quran… Tapi terlebih dulu Ustaz Love ingin mengingatkan.. yang Ustaz Love ini bukanlah guru terbaik untuk mempelajari al-Quran… Ustaz […]

Kelas Pengajian Al-Quran Di Blog

Salam… Tadi member Ustaz Love yang jurunikah yang baru bernikah tu (ada Ustaz Love buatkan entry khas untuk beliau) call… sebab esok we olz akan sama2 pergi kursus… Banyak yang diborakkan.. Maklum la, beliau pun bercuti lama.. walaupun Ustaz Love tak dapat menghadiri majlis walimah beliau yang gilang-gemilang itu, tapi tak tergerak nak sms ke, […]

Soal Jawab : Solat Jamak Untuk Bershopping

Salam… Ustaz Love nak menjawab persoalan MamaRayyan berkenaan solat jamak : “Ustaz,saya nak tanya pasal solat jamak.Saya penah terbaca yg kita blh solat jamak walaupun tidak bermusafir lebih dari 2 marhalah.Ini bertujuan utk memudahkan dan mengelakkan dari meninggalkan solat.Contohnya menjamakkan solat ketika keluar shopping.blh ke ustaz.Klu ustaz dah pernah jawab soalan mcm ni,tlg link saya […]

Tabayyun : Berhati2 Dalam Berdakwah

Salam… Semalam Ustaz Love bercuti.. sebab tak baik lagi demam.. Hari ni masuk kerja balik, member plak bercuti.. Terasa sunyi plak melepak sorang2 kat opis.. Tapi esok, beliau plak kena la merasa duduk opis sorang2.. Sbb Ustaz Love nak melencong ke Genting… cewahh.. ada kursus untuk Ketua Amil (Ustaz Love ganti orang je).. Makanya, tak […]

Virus Melanda Jiwa

Salam… Setelah beberapa hari tak menjenguk blog Ustaz Love (ada gak sekali dua sekadar approve komen), Ustaz Love kembali untuk memeriahkan dunia blogging ini.. Meriah ke dengan kehadiran Ustaz Love ni? Ataupun Ustaz Love sebenarnya dah terlebih perasan.. hehe.. Pertamanya Ustaz Love nak minta maaf sebab dah lama tak update.. beberapa komen di shoutbox Ustaz […]

Bloglist Dan Berita Gembira

Salam… Ustaz Love minta maaf banyak2 kepada rakan2 blogger sekalian.. sebab tak dapat nak membalas blogwalking… Internet ada masalah sket.. Jadi, Ustaz Love jawab kat sini je la pertanyaan caliph.. sbb tak dapat nak jenguk ke sana.. Kalau nak join bloglist Ustaz Love, request je.. insyaAllah, Ustaz Love akan letak 😉 Seterusnya, Ustaz Love nak […]

Soal Jawab : Combine Solat

Salam.. Pagi tadi Ustaz Love solat Subuh, imam membaca surah al-Munafiqun.. Kalau dapat kita membaca dan memahami maksud dan tafsiran surah al-Munafiqun ini, memang sangat menyentuh jiwa.. Sebab kadang2 kita sendiri tak sedar, sifat2 kaum munafiq itu berada dalam diri kita sendiri.. Kebetulan pagi ni Ustaz Love menerima satu pertanyaan daripada Mama Zharfan… “ustaz, nak […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme