I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Zaman Bila Best Bersekolah?

Salam…

2 hari lepas Ustaz Love ada tengok berita… tengok gelagat budak2 yang baru nak masuk sekolah.. Ada yang happy, ada yg bersedih… ada yg menangis sambil peluk2 kaki mak ayah… Sedih pun ada, kelakar pun ada…

Ustaz Love masa mula2 masuk sekolah dulu (cerita ni lagi.. jgn bosan okeh..) takde la nak nangis2 ni.. malu kat member2 pempuan… kihkih.. Lagipun permulaan sekolah tu memang seronok.. semuanya baru… kawan baru.. baju baru.. beg baru…

Masa mula masuk sekolah, Ustaz Love pakai beg sendeng (beg yg sangkut sebelah bahu)… sampai senget2 bahu bila bawak balik buku teks ke rumah…

Bila dah lama2, baru Ustaz Love sedar yang sekolah tadika tu la masa bersekolah yang paling best skali… Sbb sekolah tadika (zaman Ustaz Love dulu la.. bukan zaman skrg) takde kerja sekolah… banyak main.. ada nyanyi2… Jadi menikmati sungguh kehidupan zaman kanak2…

Bila dah start sekolah, memang betul2 tekanan.. mana dengan tekanan belakang lagi (beg sekolah berat), tekanan kerja sekolah lagi, tekanan kurang masa main lagi… Itu belum masuk bab cinta monyet lagi.. tekanan aweks tak balas surat la, tekanan aweks nak clash la…

Masuk sekolah menengah, tekanan lain plak.. dgn aktiviti sukan, dgn kerja sekolah, dgn kerja amali… tekanan semuanya tu… apatah lagi kalau masuk sekolah berasrama… kena tekan dgn senior plak, kena ragging, kena basuh baju sendiri, kena kemas katil sendiri…

Jadi, Ustaz Love memilih zaman bersekolah di sekolah tadika sebagai zaman yg paling best masa bersekolah… Apa pula pilihan anda? πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Comments

Add a Comment
  1. sekolah tadika lah sbb makan free sehinggakan digelarkan “sekolah makan”.

    -tang aweks & surat cintan tu mcm kakjem tau je alkisahnya……hihihihihi….

    1. kak jem kalu pasal makan, memang laju je… hehe..
      dalam entry tu bukan cerita pasal Ustaz Love la.. cerita org kat selatan Afrika nun.. πŸ˜€

      1. kakjem tau lah yg kakjem suka makan dan masak2 kuih apam walaupun kenkadang apamnya tebabo….tapi jgn nak kutuk2 plak….hihihihi

      1. sila la kak jem pilih mana2 yg berkenan… nnt bagitau kat FB Ustaz Love okeh.. kihkih πŸ˜€

    1. Salam Zefa…

      Kita cuma merancang, Allah juga yg menentukan.. jadi kembalikanlah kepada takdir Allah bila terjadinya perkara sebegini.. dan kita cuba mencari jalan agar tidak berlaku pada masa akan datang… jangan salahkan sesiapa, sebaliknya kena lebih bersyukur kerana Allah telah memelihara anak ibu daripada sebarang perkara buruk πŸ˜‰

    1. betul tu bro… setiap zaman tu ada je kenangannya… itulah yg dinamakan kenangan terindah.. πŸ˜€

  2. zaman tdika la yang best!! heppy jer.x der nak pikir apa2 mslh..zamn tdika ni ana kasar skit..memng buli budak laki..tmbh2 time kat tdka tu der sorang budak lki ni manja..ana nan member memng buli la smpi nangis dia..hikhikhik,x patut btul.. cikgu ms tu nak marah lelebih pun x brani..takut kang ader lagi yang nangis..huhu,cikgu suruh mntak maap jek.. and time tadika la ana blajar mewarna combine 3wana(rek snri cikgu x ajar pun)..yang ni pling engt..tak tau napa.mgkin sb ramai puji ana kler cntek.hikhik πŸ˜€ tp memng nak hbq time tdika paling best..blik pun awal pastu ley trus tido petngnya men.. hehe

    1. zaman tadika, takde kerja sekolah.. itu yg paling best.. lepas makan, menyanyi.. lepas tu tido.. lepas tu main.. πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme