I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Trafik Dan Buffered Earning

Salam…

Ustaz Love masih lagi dalam mode terkenjut… Mana taknya, sejak Ustaz Love menjawab soalan eman berkaitan tudung shawl, trafik kat blog Ustaz Love naik mencanak2… Kiranya ini rekod peribadi terbaik Ustaz Love, yg mana tanpa blogwalking, blog Ustaz Love berjaya menarik lebih 200UV… Dan kebanyakan yang datang adalah daripada referral link blog eman… Memang benarlah kata eman, yang blog Ustaz Love bakal diterjah oleh ramai orang…

Kalau nak dibandingkan dengan blog2 otai yg lain, memang la tak banyak.. tapi memang cukup banyak buat Ustaz Love… bak kata org, apalah sangat duit RM10 tu buat para jutawan, buat lekat celah gigi je.. Tapi bagi org miskin, RM10 tu memang bermakna… bleh makan satu family…

Ustaz Love pun tak pasti adakah ianya isu hangat masa kini… Ustaz Love sekadar menjawab pertanyaan saja… Dan, yang lebih mengejutkan…

Ustaz Love dapat plak satu lagi BE (Buena Vista The Green Hornet) menggantikan beberapa BE yang telah menjadi ME.. Ustaz Love mengucapkan ribuan terima kasih kepada Nuffnang dan pengiklan yang sudi menambah BE kat blog Ustaz Love yang cikai ini..

Dan menyambung pasal entry shawl tadi, dah ada 50 komen (termasuk komen Ustaz Love sendiri) kat entry tu… memang pecah rekod.. Kalau sebelum ni, paling tinggi pun dalam 30 komen je…

Ustaz Love buat entry ni sebagai melahirkan kegembiraan dan kesyukuran… dengan tujuan untuk berkongsi, bukannya nak menunjuk2…

Dan terima kasih Ustaz Love ucapkan kepada semua yang sudi melawat blog Ustaz Love ini.. Ustaz Love akan jadikan ini sebagai pemangkin semangat untuk Ustaz Love meneruskan aktiviti berblogging ini…

Tochey mama πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Comments

Add a Comment
  1. salam ustaz,
    macam mana ye nak buat akaun nuffnang kita boleh jadi buffered dan metered earnings tu?
    saya dah lama sertai nuffnang tapi tak ada pun buffered dan metered earnings?
    nak buat maam mana ek?

    1. salam ibnuDDin…

      BE dan ME tu kita tak bleh nak buat… kena ikuti tutorial otai2 yg selalu dapat BE… kalau kat blog Ustaz Love, cuba tengok kat label “nuffnang”… kat situ Ustaz Love ada buat entry2 pasal BE dan ME ni.. tapi rasanya tak cukup baik.. bleh juga buat carian kat blog GTO.. kat situ ada banyak tutorial pasal cara2 nak dapatkan BE ni… Ustaz Love pun baru je lagi dapat BE ni.. sebelum2 ni tak pernah dapat pun..

      harap dapat membantu πŸ˜‰

  2. me pun nak buat entry psl tudung shawl ni–and me akan link ke blog ustaz gak..insya Allah esok me publish kalau sempat–sbb entry tu sgt baguss..patut disebarkan utk kebaikan semua πŸ™‚ syukran

    congrats sbb dpt traffic yg tingi tu πŸ™‚

    1. macihh mama… semoga kebaikan dapat disebar2kan… bila kebaikan banyak tersebar, baru orang terasa nak buat baik.. nak buat jahat pun rasa malu.. sekarang ni, yg buruk2 disebar2 dan digembur2kan.. akhirnya, org dah tak malu nak buat keburukan.. org nak buat kebaikan plak yg terasa malu (takut dikata riak, menunjuk2 dsb) πŸ˜‰

      tapi, traffic Ustaz Love masih belum dapat mengatasi traffic blog mama yg meletop2 itew πŸ˜€

  3. Kadang – kadang tak payah buffer earning pun boleh dapat lebih dari RM10 , yang penting keikhlasan blogger yg masuk blog kita .

    1. betul3x… cuma bezanya, kalau ada BE, trafik tinggi bleh dpt pendapatan lebih.. kalu takde BE, kena klik iklan baru ada hasil πŸ˜‰

    1. salam kakyon..

      banyak BE, tapi pendapatan sikit.. sbb trafik tak tinggi.. apa pun, syukur sbb dapat gak BE berbanding org yg tak pernah dapat πŸ˜‰

  4. okie. sejujurnya, x prnah blogwalking ke cni…

    TAPI bila bc entry panas dri lensa rosak, tros serbu blog nih. hee

    ustazlove…cam menarik kan. tut tut tros follow this blog.
    jemput dtg ke my blog sbb ade fakta baru utk dikongsi. sgt kelakar okeyh

    1. macihh kerana sudi ziarah + komen + follow Ustaz Love.. nanti Ustaz Love ziarah budak kecik balik okeh πŸ˜‰

      1. kak jem buat je blog.. blog masakan ke.. pastu letak iklan nuffnang.. tau la kak jem pasal BE ke, ME ke nnt πŸ˜‰

    1. alhamdulillah.. syafwan kena banyakkan bersabar.. dan rajin2 hantar email ke nuffnang.. InsyaAllah, dapat la surat online tu nanti πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme