I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Soal Jawab : Syiah Cakap Lebat

Salam…

Ustaz Love nak sambung jawapan kepada persoalan2 puak Syiah yg mengomen kat blog Ustaz Love..

Kat sini, Ustaz Love nak jawab pertanyaan mohd lagi..

Jika benar sebelas org ini dibunuh tanpa kesalahan maka jumlahnya sedikit berbanding kerajaan Malaysia di zaman pemerintahan Mahathir yang membunuh 14org sunni dlm peristiwa berdarah Memali yg sehingga kini masih lagi tidak dapat keadilan…..Saya lihat merka yang dinyatakan oleh ustazlove adalah penggugat keselamatan negara dan mereka ini diadili terlebih dahulu sebelum dihukum…..Ada juga yg terbunuh itu tidak dapat dibuktikan siapa pembunuhnya…Tidak dinafikan ada puak Syiah di Pakistan yg radikal seperti JI&Al-Qaeda ttp ia tidaklah boleh dinisbahkan kepada semua Syiah di dunia seperti Syiah tidak menggiktiraf JI&Al-Qaeda sebagai pejuang Sunni sebenar….Untuk memastikan perpaduan di kalangan Syiah&Sunnah pergilah melawat Iran nescaya pasti ditemui masjid Sunni di sana,tidak sepeti di Malaysia yg mana minoriti di sini tidak mempunyai masjid seperti minoriti sunni di sana….Apakah masjid ini tidak membuktikan perpaduan Sunni&Syiah di sana?Dan konvoi misi bantuan ke Gaza baru2 ini yang disertai oleh sukarelawan Malaysia juga telah membuktikan perpaduan di kalangan Sunni&Syiah….

Jawapan Ustaz Love :

Pembunuhan di Memali bukanlah atas dasar agama… Sbb Tun Mahathir bukanlah pemimpin kerajaan Syiah yg nak memerangi Allahyarham Ibrahim Libya dan pengikutnya yg berakidah Ahlus Sunnah.. tapi ia lebih kepada isu politik.. Jadi, tidaklah boleh dibandingkan dgn kekejaman Ayatollah dan pemimpin Iran yg menangkap serta membunuh golongan sunnah, walaupun mereka2 itu bukanlah ancaman kepada kerajaan Iran..

Kebanyakannya dibunuh tanpa dibicarakan… tangkapan dibuat ala ISA.. bezanya, ISA cuma tangkap tanpa bicara dan dipenjarakan.. sedangkan apa yg dibuat oleh Iran kepada ahlus sunnah lebih teruk.. iaitu ditangkap tanpa dibicarakan dan DIBUNUH..

Sbb itu Ustaz Love suruh baca dulu daripada awal ttg artikel itu kat link yg diberikan.. bagaimana sikap pemimpin Syiah yg menindas golongan sunnah di Iran..

Berkenaan dgn masjid Ahlus Sunnah di Iran, boleh mohd bagi lokasi masjid tersebut? (terutamanya masjid sunnah yg di tempat itu juga ada golongan Syiah.. bukan spt di Baluchistan, yg mana itu tempat dikumpulkan dan dihadkan pergerakan ahlus sunnah).. maksud Ustaz Love, kat Tehran ke..

Konvoi misi bantuan ke Gaza ada wakil Iran? Setahu Ustaz Love, kerajaan Iran cuma mengeluarkan kenyataan :

Iran menyatakan kesediaan untuk mengiringi konvoi misi kemanusiaan ke Gaza jika mendapat arahan untuk berbuat demikian

Malah selepas serangan ke atas kapal2 bantuan ke Gaza, Iran menyatakan akan menghantar bantuan ke Gaza disertai dgn ‘rombongan’ ketenteraan sekali.. dah berapa lama ye? Ada berita terbaru ke tentang tu? Ataupun bantuan dihantar senyap2 menggunakan kapal selam? 😀

Ustaz Love cuma dapat bagitau, yg Iran ni cakap je lebat… Syiah pun sama cakap lebat sbb ada backup Iran (Cuba baca artikel2 siri penjelajahan konsuat Iran ke pejabat2 org kenamaan dan ulamak2 Malaysia selepas penangkapan pengikut Syiah di Gombak).. padahal yg ditangkap itu bukanlah org Iran, orang Malaysia gak.. tapi Iran ni yg sibuk2 pasal hal ehwal kerajaan Malaysia..

Untuk menutup entry ni, Ustaz Love nak letakkan satu video.. dengar dan fahami.. kalau tak faham, bleh baca subtitle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Comments

Add a Comment
  1. ALLAHUAKBHAR!!!

    Chip menitiskan airmata ketika melihat video ini..

    Mengapa mereka di Iraq teruk dilakukan sedemikian..ALLAH…
    Kejamnya puak syiah..

    1. kenyataan ni pasti pantas dinafikan oleh geng2 syiah ni.. kononnya, jika ianya benar, maka ia adalah perbuatan syiah ghulat.. sama kes dgn al-Qaeda.. padahal ulamak sunni takde keluar kenyataan pun menghalalkan keganasan.. sedangkan jelas2 ulamak Syiah sendiri menghalalkan darah golongan sunni ni.. sama spt yg dilakukan Yahudi terhadap org Islam Palestin 😉

  2. setuju sangat dgn cakap ustaz..kes Memali tu bukan dibunuh atas dasar agama tapi lebih bersifatkan kepentingan politik semata – mata…

    1. nak kata buta sejarah, rasanya dah celik dah.. takkan isu antarabangsa bleh tau, tapi isu dalaman negara masih kabur?

    1. mcm mana rakyatnya, begitulah juga pemerintahnya.. jgn salahkan pemerintah semata2 kalau pemerintahannya kejam, sbb sebenarnya rakyatnya juga adalah rakyat yg kejam 😀

  3. Assalamualaikum Ustaz Love, ini first time saya masuk ke website Ustaz, saya sangat meminati dengan penulisan dan penjelasan ustaz khususnya soal berkaitan Syiah.

    Ustaz, maaf kalau saya keluar dari topik, saya nak tanya soalan pada Ustaz.

    Kat Malaysia, kita dengar macam2 masalah dari kalangan golongan agama, khususnya isu Wahhabi, sekarang pula isu Syiah.

    Jadi Ustaz, saya nak tahu antara Syiah dan Wahhabi ni, mana lagi teruk dan lebih berbahaya?. Buat masa ni, saya still akan mengatakan Syiah lebih teruk bahkan teruk yang amat nak dibandingkan wahhabi, sebab wahhabi tak cela sahabat, bahkan dorang ni lagilah membela para sahabat, dan kat fb atau mana2 website yang lawan syiah pun dari kalangan Wahhabi dengan hujah yang sangat konkrit.

    Jadi saya nak tahu, apa pandangan ustaz tentang nih? hmm.

  4. Assalam..suka baca entry bab syiah.. kat skola dlu,topic syiah(imamiyah,zaidiyah,batiniyah) serta ajaran sesat yang len(taslim,bahai,khawarij) ni yang ana suka dgar ustazh ajar..memng stratus persen cuba bg tumpuan..(rasa nak tau betapa sesatnya diorng tu tinggi sngt 🙂 )smpai kwn sblah ana tido tersengguk2 un ana dah x nmpak..msa ustazah nak kuar bru prasan kawn sblah x bgn beri hormat sb tertido..hahaha nostalgia2 😀

    1. Assalam…

      Ustaz Love paling tak suka baca bab syiah.. sbb terpaksa membaca penghinaan mereka terhadap isteri Nabi s.a.w. dan para sahabat.. sangat menghiris hati

      1. owh..ye ek? hee.. bg ana,ana suka sb kat situ serba sikit ana akn tau tntng mereka yang gterpesong akidah ni..zmn skrng bukan mcm zmn islam dahulu,ramai pra ulamak tersohor(tinggi ilmu dn akhlak) lebih2 lg ad guide dr rasulullah.. orng islam dulu lebih kuat iman dh susah nak goyah iman mereka disebabkan rasulullah di depan mta..orng islam sekrng,terlalu mudah utk diputar belitkan perkra mnybbkan kita terkeliru skjap walupun kita tau bnda tu slah n disebabkn terlalu mngikut akal logik yang terbatas kita ni(tmbah2 orng yang bru berjinak2 mahu dekat dgn Allah)

        ini pendapat ana la,knapa ana mahu sgt tau bab ajran sesat ni, ana yang masih jahil ni takut jugak ter.. minta dijauhkan la,Ya Allah.. moga Allah sentiasa jaga hati kita daripd terpesong dr jalan yang lurus.Amin..

        1. nak tau berkenaan ajaran sesat takde masalah.. yg menjadi masalah bila melabelkan org yg tak solat jumaat dan dinisbahkan dgn ajaran sesat

      2. memng ap yang ustaz ckp tu x bole nak dinafikan..sapa la yang x tergores hati,x tercincang jiwa, x tergilis segala organ dlm badn ni bila dgr orng ntah datang dr pelosok mann ntah suka suki aja hina Rasulullah kita,para shbat baginda bahkan isteri tercinta baginda? memng amat terasa ustaz…rasa mcm nak cincang balik je diaorng biar tau rasanya mcm mana.hihihii(tetiba… )

  5. salam, betul tu. saya pun rasa begitu, sangat menghiris hati bila membaca tentang mereka-mereka yang sesat ini terutamanya kefahaman tentang Allah. Surah Al-Ikhlas dah jelaskan semuanya.

    1. betapa bahayanya bid’ah dalam agama.. Syiah boleh menjadi contoh pengakhiran bagi golongan bid’ah..

  6. Salam. Saya dh tengok video ni 2x, memang sedih sgt sbb terbayang betapa ramai sudara kita kat kawasan semenanjung arab sedang melalui ujian yg besar,….. Ya Allah, selamatkanlah saudara-saudara kami….. berikan mereka kekuatan utk melalui ujian ini…. amin…

  7. Ingatkan di Syria sahaja. Hanya mampu berdoa ntuk mereka. Apa stand Shiah kat Malaysia ni tentang fahaman shiah yang menghalalkan darah dan harta sunni. Saya tak pernah jumpa lagi kalau jumpa saya nak tanya samada diorang ketawa ke sedih tengok gambar-gambar kekejaman shiah di Syria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme