I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Pengumuman Rasmi Dari PCM (Perubatan Cawangan Mansurah)

Salam…

Bagi sesiapa yg ingin mengetahui keadaan pelajar Malaysia di Mansoura, Mesir, maklumat ini mungkin boleh membantu :

Salam

(Update Egypt GMT+2 11.38 am, Malaysia GMT+6 5.37 pm, United Kingdom 9.37 am)

1) Update keadaan keseluruhan di Mansurah
-Seramai 32 orang pelajar Malaysia Mansurah terkandas di Airport Cairo.
-Perintah berkurung dilanjutkan dari pukul 1ptg sampai 8 pagi keesokannya
-Connection (SMS, Internet putus) tapi direct call in and out masih boleh
– Barang2 mostly dah naik harga
-Keselamatan keseluruhan banyak bergantung pada keprihatinan masyarakat Arab setempat untuk jaga daripada banduan dan lain2
-Aktiviti persatuan dan universiti dibekukan

2) Tindakan PCM
-Keadaan di Mansurah insyaAllah selamat dan terkawal
-PCM dah rangka sistem keselamatan untuk setiap kawasan (ada ikhwah jaga setiap kawasan, akhawat memang xkeluar langsung kecuali ada hal penting, dan berteman musyrif)
-Rompakan @ harassment kepada pelajar Malaysia Mansurah setakat dilaporkan masih tiada
-Semua pelajar dalam keadaan berjaga-jaga
-Sekarang dalam rangka update bilangan terkini pelajar malaysia yang ada kat Mansurah

3)Harapan dan doa
-Semua pelajar di Mesir terutamanya Mansurah mengharapkan doa dari kalian semua. Untuk elak maklumat2 yang xsahih, boleh terus call Pengerusi PCM Ahmad Azizi Md Jusoh +20110706817 atau Pengarah JAKSI Muhammad Imran Jaamat +2011 1015951

InsyaAllah, kita doa2kan semuanya selamat. Hanya Allah yang boleh bantu kita,so minta pertolongan banyak2 dari Dia. Jkkk

Nik NurFariha Mohamed Zalami
Timbalan Setiausaha PCM 10/11
Sekarang di Aldgate East, London
+447871108399

sumber : http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/

Salam

(Update Egypt GMT+2 11.38 am, Malaysia GMT+6 5.37 pm, United Kingdom 9.37 am)

1) Update keadaan keseluruhan di Mansurah
-Seramai 32 orang pelajar Malaysia Mansurah terkandas di Airport Cairo.
-Perintah berkurung dilanjutkan dari pukul 1ptg sampai 8 pagi keesokannya
-Connection (SMS, Internet putus) tapi direct call in and out masih boleh
– Barang2 mostly dah naik harga
-Keselamatan keseluruhan banyak bergantung pada keprihatinan masyarakat Arab setempat untuk jaga daripada banduan dan lain2
-Aktiviti persatuan dan universiti dibekukan

2) Tindakan PCM
-Keadaan di Mansurah insyaAllah selamat dan terkawal
-PCM dah rangka sistem keselamatan untuk setiap kawasan (ada ikhwah jaga setiap kawasan, akhawat memang xkeluar langsung kecuali ada hal penting, dan berteman musyrif)
-Rompakan @ harassment kepada pelajar Malaysia Mansurah setakat dilaporkan masih tiada
-Semua pelajar dalam keadaan berjaga-jaga
-Sekarang dalam rangka update bilangan terkini pelajar malaysia yang ada kat Mansurah

3)Harapan dan doa
-Semua pelajar di Mesir terutamanya Mansurah mengharapkan doa dari kalian semua. Untuk elak maklumat2 yang xsahih, boleh terus call Pengerusi PCM Ahmad Azizi Md Jusoh +20110706817 atau Pengarah JAKSI Muhammad Imran Jaamat +2011 1015951

InsyaAllah, kita doa2kan semuanya selamat. Hanya Allah yang boleh bantu kita,so minta pertolongan banyak2 dari Dia. Jkkk

Nik NurFariha Mohamed Zalami
Timbalan Setiausaha PCM 10/11
Sekarang di Aldgate East, London
+447871108399
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Add a Comment
    1. salam ateh..

      maklumat yg Ustaz Love dapat, pelajar2 kita tak teruk mana.. sbb tak terlibat dgn demonstrasi.. rasanya pelajar kat Malaysia lagi teruk kena semburan air dan gas pemedih mata masa buat demo 😀

      apapun, kita sama2 doakan keselamatan mereka.. dan doakan semoga Mesir kembali aman.. sayang kat student2 yg x dpt sambung pengajian kat al-Azhar 😉

  1. salam ustazlove….

    selamat pagi….jom breakf dengan RGC..
    wahh…hebat dan tahniah….
    blog ustazlove meningkat up traficc hingga beribu-ribu lemon….patut lah sy masuk sini….lama perpusing2…naik fening,berpusu-pusu berhimpit-himpit nak masuk gamaknya kot…hihi
    ape tips nye….:))
    sebelom nie ok jer…bila kliks ke n3 yg lain..jadi sloww…aduhaii…nak komen kat n3 IBU DERHAKA…lama tunggu dok pusing2..

    1. kadang2 kelembapan blog ada gak kaitan dgn Nuffnang.. bila nuffnang down, blog serta merta akan menjadi slow.. sbb dok loading iklan yg tak keluar2 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme