I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – January 2011

Soal Jawab : Hukum Pendapatan Hasil Nuffnang

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan lagi daripada qisya.. Walaupun beliau mahukan comment di blog / shoutbox sahaja, tapi Ustaz Love merasakan bahawa ianya agak penting untuk dikongsikan dalam bentuk entry.. Ini bagi menjelaskan keraguan dan kekeliruan berkenaan hasil pendapatan daripada iklan Nuffnang.. terutama apabila mengetahui yang Nuffnang juga menerima kontrak pengiklanan daripada syarikat arak.. Soalan […]

Update : Tarikh Tutup Imam Muda Qaryah (IMQ)

Salam.. Ustaz Love baru dapat makluman bahawa tarikh tutup penyertaan untuk Program Imam Muda Qaryah (IMQ) telah dilanjutkan lagi sehingga 31 Januari 2011 (Isnin).. Jadi, bagi sesiapa yang masih berminat untuk menyertainya, boleh la download borang kat laman web JAWI dan menghantarnya pada hari Isnin ni (lusa).. Pengesahan boleh dilakukan di : Zon 1 : […]

Soal Jawab : Tudung Yuna

Salam.. Hari ni entry Ustaz Love banyak berkisar kepada soal jawab (banyak ke?)… Oleh sebab ada orang tanya, maka Ustaz Love jawab setakat termampu.. bukan la sebab Ustaz Love ni pakar ke, nak tunjuk bagus ke.. Tapi sebab dah ditanya kepada Ustaz Love, takkan Ustaz Amirul plak yg nak tolong jawab, ye tak? Kali ni, […]

Soal Jawab : Hukum Tengok Wayang

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada qisya : “ustaz..thanx utk information ni..ade jgak yg saya baru tahu..sangat bermanfaat sbg pengetahuan! saya harap ust boleh jgak buat sedikit review pasal entry saya kat blo ustz ni sbb ust dah ramai follower, so ramai yg tgok! http://atmaanaqisya.blogspot.com/2011/01/hukum-tengok-wayang-haram.html benda ni mmg umum dah tahu..tp ade jgk yg tak […]

Tips Dan Info Solat Jumaat

Salam… Hari ni hari Jumaat.. Penghulu segala hari.. Bagi sesiapa yg jarang solat berjemaah, hari ni satu waktu solat wajib kena berjemaah.. Kalau tak berdosa.. Ada sorang brader tu bagitau, yg dia solat Jumaat sebulan sekali je.. kadang2 2 kali.. sbb dia dok ingat solat Jumaat ni sunat.. kalau tak solat Jumaat 3x berturut2, baru […]

Ustaz Kena Ikhlas

Salam… Ustaz Love baru lepas keluar cari makan… Sbb ingat nak makan ringan je malam ni.. mulut terasa nak makan durian, tapi sayangnya berpusing2 mencari, tapi takde pun orang jual durian.. agaknya dah pupus penjual durian buat malam ni.. pergi kat Jusco pun macik yg jaga part buah2 tu kata bukan musim.. Agak keciwa, maka […]

Apabila Eksiden Tow-Truck Pun Datang

Salam… Kalau ada sesiapa tak tahu maksud tow-truck tu, ia adalah berbentuk mcm lori.. tapi ada kabel kat belakang.. ada besi yg tampung kabel tu.. mcm orang buat bangunan tu… yang angkat besi konkrit berat2 tu.. tapi yg ni, untuk angkat atau tarik kereta yang eksiden ke, kereta parking menghalang laluan ke… Tak faham lagi? […]

Soal Jawab : Bersin Dalam Solat

Salam.. Lama dah tak buat entry soal jawab ni.. biasanya dok jawab soalan2 geng Syiah je.. tapi kita biarkan la mereka.. dah cukup banyak sumber untuk mereka dalami tentang kesesatan Syiah, namun jika masih lagi nak berpegang akidah mahupun penulisan geng2 Syiah (novelis ke, siapa ke), terpulang la pada mereka.. Jalan dah ditunjukkan, soal mereka […]

Tips Mencegah Kehilangan Di Masjid

Salam… Masih lagi berkisar isu masjid.. bila dah masuk satu2 bab tu, ada je idea yang melintas… terutama bila ada komen2 membina daripada blogger2 yang mencetuskan idea dalam kepala otak Ustaz Love ini.. Isu masjid yang paling common (cewahh) adalah isu kehilangan.. tak kira la kehilangan kasut ke, kehilangan beg ke, kehilangan tabung masjid ke, […]

Singkatkan Seluar Turunkan Baju

Salam… Sebenarnya ada kesinambungan lain pasal cerita dalam solat ni.. Tapi yg ni bukan daripada Syeikh Nuruddin tu.. Ada seorang jemaah datang jumpa Ustaz Love lepas solat Asar (kalau tak silap).. Kisah ni berlaku agak lama dulu.. dalam 2 3 bulan lepas.. Biasanya kalau Ustaz Love naik jadi imam, Ustaz Love akan pesan kat jemaah […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme