I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Keluar Masuk

Salam…

Dua tiga hari ni Ustaz Love punya entry kosong je tanpa gambar… Memang sibuk sket sbb opis nak buat renovation.. masih lagi tercari2 ruang yg sesuai untuk jadi opis sementara…

Pagi tadi, Ustaz Love diberitahu ada seorang warga kariah meninggal dunia.. Jadi Ustaz Love pun tunggu jenazah sampai.. rupa2nya lepas Zohor baru sampai.. Selepas selesai solat jenazah, sama2 gi kat kubur.. Uruskan bab kebumi… Elok je habis kebumi, hujan pun turun…


Tetiba je terasa nak makan… memang masa tu belum lunch lagi.. Lepas makan, terasa nak buang air plak… ingat nak tahan dulu… tetiba teringat plak kes jenazah… yang kematian berpunca daripada salur usus pecah (kalau tak silap la.. dengar orang2 tua dok bercerita)..

Arwah tu rupanya dah lama tak boleh buang air besar.. tapi takut nak gi hospital.. bila dah kronik, gi hospital, tapi dah pecah dah benda tu dlm perut (Ustaz Love pun tak pasti usus ke yg pecah, atau appendix).. dan telah meracuni organ dalaman..

Masa kecik2 dulu, orang tua2 suka takutkan budak2 mcm Ustaz Love.. kalau makan, pastu berak, nanti lambat besar.. sbb makanan tu tak sempat jadi daging… Ada gak yg kata rugi kalau berak lepas makan, sebab kita susah payah cari duit nak makan, pastu nak buang plak (buang air besar)…

Itu cuma sekadar lawak2 tak senonoh org tua.. hakikatnya, dalam dunia ni, setiap yg masuk pasti akan keluar… air mani masuk ke dalam faraj, maka baby akan keluar… baby masuk ke dalam dunia, suatu hari nanti baby tu pun akan keluar drp dunia (sbb mati awal ke, mati tua ke)…

Kita juga akan keluar daripada dunia ni… tak tahu masanya bila… sama ada mati yg memudahkan diri kita dan org lain (mati muda ke.. dosa pun tak banyak) ataupun mati yg menyusahkan org lain sebelum tu (dah tua sampai nyanyuk, berak merata dsb.. baru nak mati).. Kita kena berdoa semoga kita tak sempat sampai ke tahap nyanyuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Add a Comment
  1. betul tu ustaz love,, semua toksin kite kena buang ,, buat aper disimpan,, Tuhan maha adil,,,, tak tahu ajal kita bila,,

  2. truknya smpi mcm tu skali…huhu…lau ade sakit tu cept2 g jumpe doc…maybe ade ikhtiar lain kan…smoge roh arwah ditempatkn bersam org beriman…amiinn

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme