I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Blog Ustaz Love Ada Promo Arak?

Salam…

Ustaz Love baru blogwalking ke blog2 lain tadi.. Tertarik dgn isu arak dalam iklan nuffnang..

Mulanya Ustaz Love tak perasan pun ada iklan arak.. sbb sepanjang pagi semalam Ustaz Love ada kerja nak buat.. Jadi tak berapa tengok sangat blog (setakat blogwalking tu, drp shoutmix je..).. Sampai la ada seseorang menegur Ustaz Love pasal promo arak kat iklan nuffnang..

Ustaz Love memang tak pernah tanda iklan rokok apatah lagi arak kat akaun nuffnang… Jadi, bila blogwalking tadi, barulah Ustaz Love tahu yg banyak blog ‘ter’iklan promo arak ni..

Antara blog yg sempat Ustaz Love jelajah (dan diorg pun sempat print screen promo arak tu) adalah :

1. http://www.kaizenshinobi.com/2011/01/nuffnang-terlepas-pandang-iklan-arak-di.html

2. http://www.izwanyusof.com/blog/kerana-arak-itu-aku-sangat-kecewa/

Ustaz Love amat berharap agar perkara ini tak berulang.. Ustaz Love bersangka baik bahawa perkara itu adalah tidak disengajakan.. Diharapkan pihak nuffnang dapat mengeluarkan satu kenyataan rasmi memohon maaf daripada seluruh blogger yang tidak menanda pada iklan arak umumnya dan blogger muslim khasnya..

Diharapkan agar perkara ini disebar2kan.. dan ramai2 kita hantar ticket kepada nuffnang menuntut permohonan maaf dan janji bahawa perkara ini takkan berlaku lagi.. ini pun tanggungjawab kita juga selain drp hantar ticket untuk meminta BE.. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Add a Comment
  1. ustaz… nuffnang dah reply…

    Hi Khairunnizam,

    Hope this email finds you well.

    We happened to come across your blog post regarding the publishing of alcohol-related ads on your blog, and would like to apologise for this oversight. MilkADeal is a group buying site that promotes deals from various businesses in general such as clothes, gadgets, food and drinks but it so happens that the deal they are currently having is alcohol brand related. It was saddening for us to find out that you were affected by this despite our efforts to filter the ads so that none of our bloggers who are not comfortable with this carry the ads in their blogs.

    Thus, we have canceled the ad for the deal concerned as soon as we found out to ensure there will be no more conflict of interest for you and your readers or any other blogs out there while we look into the system to ensure that this does not happen again in the future.

    Thank you for sharing this with us as it takes active bloggers such as yourself to improve our blogging community. Only with bloggers like yourself, are we able to strive to be a better blogging community in Malaysia. Thank you.

    Cheers,
    Teoh Xinxian
    Blogger Relations
    Nuffnang Sdn. Bhd.

    1. terima kasih kaizen.. Ustaz Love minta izin up comment ni menjadi entry.. supaya ia lebih jelas di baca.. terima kasih atas perkongsian 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme