I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Apabila Eksiden Tow-Truck Pun Datang

Salam…

Kalau ada sesiapa tak tahu maksud tow-truck tu, ia adalah berbentuk mcm lori.. tapi ada kabel kat belakang.. ada besi yg tampung kabel tu.. mcm orang buat bangunan tu… yang angkat besi konkrit berat2 tu.. tapi yg ni, untuk angkat atau tarik kereta yang eksiden ke, kereta parking menghalang laluan ke…

Tak faham lagi? Bleh tengok gambar ni…

Yang warna kuning tu adalah tow-truck (nama melayunya trak tunda).. yg putih tu Estima yg baru lepas eksiden..

Bila eksiden je, kadang2 kita nampak tow-truck yg sampai dulu.. kalau kat highway, biasanya syarikat penyelenggara highway yg uruskan.. kalau kat jalan biasa, tambah2 lagi eksiden kat simpang 4 ke (bkn simpang malaikat 44 okeh).. kadang2 berebut2 tow-truck nak tarik kereta ke bengkel..

Ustaz Love pernah mengalami kerosakan kereta.. telefon tow-truck, kena RM80.. tapi itu 6 7 tahun yg lepas la.. masa harga minyak 25 sen seliter.. hehe

Kiranya pendapatan mereka2 yg mengendalikan tow-truck ni adalah berdasarkan kemalangan atau kerosakan pada hari tu.. Ada juga part kereta kena tarik sbb tak bayar installment.. guna gak tow-truck..

Ustaz Love ada berborak dgn sorang brader tu.. tgk dia bawak walkie-talkie.. Ustaz Love melawak dgn beliau.. tanya beliau jadi tonto vcd ke? Hehe.. beliau sengih je.. beliau cakap keje bawak tow-truck.. bila tanya gaji, kata beliau biasanya beliau dapat paling lekeh pun RM300 sehari.. kalau sebulan? Memang patut la beliau poligami..

Walaupun nampak lumayan, tapi kerja mcm beliau memang on-call (dah mengalahkan doktor freshie je).. sbb kalau tak alert, memang orang lain yg amik job beliau.. Maka, memang berbaloi la dgn pendapatan yg beliau dapat..

Namun, kehadiran tow-truck kat tempat eksiden (selain drp mangsa eksiden tu yg call) sangat menjadi misteri bagi Ustaz Love.. Adakah beliau ada ‘kaki’ yang bertugas kat jalan raya? Ataupun beliau ada CCTV yg boleh memantau trafik lalulintas?

Walau bagaimana pun, kecepatan tow-truck sampai ke tempat kejadian sangat membantu para mangsa… Mcm Ustaz Love yg rosak kereta tgh2 jalan yg panas… tow-truck datang tarik kereta.. Ustaz Love bleh tido lagi dalam kereta yg ditarik oleh tow-truck itu.. sungguh nyaman sekali…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Add a Comment
    1. kalau manusia semuanya bergigi sihat, takde la plak jawatan untuk doktor gigi (dentist).. lebih kurang mcm tu la.. 😀

    1. hehe.. memang dah mcm gaya bos.. tapi bos duduk kat depan.. lalu tol pun brader tol dok pelik2 tgk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme