I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – January 2011

Pengumuman Rasmi Dari PCM (Perubatan Cawangan Mansurah)

Salam… Bagi sesiapa yg ingin mengetahui keadaan pelajar Malaysia di Mansoura, Mesir, maklumat ini mungkin boleh membantu : Salam (Update Egypt GMT+2 11.38 am, Malaysia GMT+6 5.37 pm, United Kingdom 9.37 am) 1) Update keadaan keseluruhan di Mansurah -Seramai 32 orang pelajar Malaysia Mansurah terkandas di Airport Cairo. -Perintah berkurung dilanjutkan dari pukul 1ptg sampai […]

Laporan Terkini Pelajar Malaysia Di Mesir

Salam.. Ustaz Love tengah mengikuti perkembangan secara langsung berkenaan situasi rakyat Malaysia khususnya pelajar2 di Mesir… Updated melalui shoutbox dan entry yang disebarkan melalui seorang blogger.. yg mendapat maklumat terkini daripada sanak saudara dan sahabat handai yang menghubungi para pelajar di sana.. Untuk mengetahui lebih lanjut, boleh layari blog ni : http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/ Zagazig Update 31 […]

Mati Sakit vs Mati Terkejut

Salam… Ustaz Love buat entry ni dalam keadaan mengantuk.. dah nak maghrib ni memang mengantuk.. tambah2 bila tgh bercuti.. habis stamina turun.. Sebabnya, time kerja tak bleh nak tido.. jadi, balas dendam time cuti.. Daripada tadi nak menulis, tak tulis2 gak.. sibuk blogwalking dan baca entry blog2 lain.. Yg paling mencucuk hati, bila baca kat […]

Alternatif Penyelesaian Isu HeartBeat

Salam… Ustaz Love baru dapat komen daripada Mama Zharfan memaklumkan ada alternatif baru.. Iaitu banner bergambar tanpa ada iklan Valentine’s Day… sila baca kat blog Mama Zharfan ni.. Blogger Deqlis telah mengambil satu inisiatif untuk edit banner HB tersebut.. dan hasilnya iklan itu takde promo Valentine’s Day..

Jawapan Daripada HeartBeat

Salam… Disebabkan entry http://ustazlove.com/blog/2011/01/gajah-di-seberang-nampak-kuman-depan-mata-tak-nampak/ blog Ustaz Love telah menerima serbuan daripada para blogger kategori ibu2 dan mama2… Mungkin datangnya daripada pembaca setia blog Mama Zharfan yang juga membuat entry yg sama dan membuat backlink ke blog Ustaz Love. Naik gak sikit trafik kat blog Ustaz Love ni.. Berikut adalah jawapan yg Ustaz Love dapat selepas […]

Apabila Jurunikah Bernikah

Salam… Ustaz Love baru berborak dengan member tadi.. member ni muda lagi daripada Ustaz Love.. tapi, Ustaz Love bukan la tua sangat okeh.. umur tu angka je.. muka masih muda.. Beliau adalah jurunikah di kariah beliau.. dah beratus2 rasanya pasangan yg dinikahkan oleh beliau.. tapi, beliau sendiri masih bujang dan belum bernikah.. Ini menimbulkan polemik […]

Nyamuk Nyanyuk

Salam… Seminggu dua ni banyak betul nyamuk berterbangan kat sekeliling Ustaz Love.. nak kata busuk tak mandi, takde kaitan dgn nyamuk rasanya.. kerana, walaupun hidung beliau panjang, bukanlah digunakan untuk menghidu.. tapi menghisap.. ini takde kaitan juga dgn penagih dadah.. sbb nyamuk ini menghisap darah.. Memang rimas.. kalau lalat tu bleh tahan lagi.. sbb beliau […]

Soal Jawab : As-Salam Ke Salam?

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Mama Zharfan berkenaan dengan ucapan salam… “ustaz, bila 2ustaz free nanti, tlg jwb psl ni yer..ni blog kwn me ni http://babyibu.blogspot.com/2011/01/alkisah-salam-akum-semekom-dan-bye.html sbb setahu me, boleh guna perkataan salam.. entry ni ckp kena guna “as-salam”, tak leh guna “salam” ajer“ Isu ni pernah ditanyakan kepada Ustaz Love.. tapi rasanya Ustaz […]

Gajah Di Seberang Nampak, Kuman Depan Mata Tak Nampak

Salam… Entry ni sebenarnya takde kaitan dengan orang2 sekeliling mahupun member2 Ustaz Love.. tapi tepat menuju ke batang hidung mancung Ustaz Love ini.. sangat tersentak (bukan tersentap okeh).. bila ada seseorang yg menamakan dirinya Guest, menegur Ustaz Love di shoutbox : “askum ustaz,banner nuffnang tuh promote valentine day la kat blog ustaz, better ustad disablekan […]

Majlis Nikah Ringkas

Salam… Semalam Ustaz Love masih bercuti.. Jadi Ustaz Love pun pergi solat Jumaat kat masjid member Ustaz Love bertugas.. beliau jadi khatib.. Bila sampai je sana, member Ustaz Love terus bagi borang nikah.. Aikk.. bila masa plak Ustaz Love apply nak nikah ni? Rupa2nya borang saksi.. Beliau nak minta tolong Ustaz Love jadi saksi satu […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme