I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Umur dan Masa

Salam…

Hari ni dah hari2 seterusnya Ustaz Love bercuti. Sampai la tahun depan baru Ustaz Love masuk kerja balik. Nampak mcm lama bercuti, tapi sebenarnya 3 hari je. Nak uruskan banyak perkara. Anak Ustaz Love yang sulung pun dah nak masuk pra-sekolah. Nampak mcm dah tua plak Ustaz Love. Padahal baru je melepasi umur remaja. Kihkih

Masa memang berlalu dgn pantas. Sama ada kita buat sesuatu, atau kita tak buat apa2 pun, masa akan terus berjalan. Mcm ais batu. Kalau kita letak atas jalan pun dia akan cair, letak dlm air sirap pun dia akan cair. Tapi, kalau letak dlm air sirap, ia akan memberi sedikit kenikmatan ketika minum terutama semasa cuaca panas terik. Kalau letak atas jalan, pun cair gak. Cuma cair dgn sia2 saja.

Masa berjalan selari dgn umur kita. Kalau kita buang masa tanpa melakukan apa2 yg bermanfaat, maka kita telah mensia2kan umur kita. Bila dah tua nnt, masa dan umur agak terlalu suntuk untuk kita melakukan banyak perkara. Ditambah dgn keuzuran ketika itu, maka kita cuma mampu sekadar meratap hiba menangisi masa dan umur yg telah berlalu dgn sia2.

(Ini adalah entry yg ditaip daripada henset. Jd takde gambar. Hehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments

Add a Comment
  1. mesej yg sgt bermakna–kdg2 terasa gak masa me byk dihabiskan utk layan blog…sementara me start keje balik pun actually

    selamat bercuti utk ustaz –3 hari pun ok jer πŸ™‚

    1. berblogging pun salah satu aktiviti yg bermanfaat… dapat input dan output… dapat bersosial.. cuma perlukan lebih disiplin (cthnya kena tetapkan masa untuk berblogging) agar tak terganggu masa2 yg lain (masa untuk family, untuk berehat dsb)..

      terima kasih mama πŸ˜€

  2. salam ustaz…

    takde gambar pon takpe ustaz…yang penting mesej yg nak disampaikan tu sampai….melekat!

    selamat bercoti yer ustaz…rehatkan badan n minda, kerja2 memanjang tanpa coti pun tak bolih jugak..bleh jem otakk..hihi,..manfaatkan mase tu bersama anak2 tercayangg..:)

    1. Salam ateh…

      Takde gambar kurang kick sket… tapi ok je.. sbb Ustaz Love tgk blog Ben Ashaari pun takde la letak gambar dlm semua entry (walaupun banner beliau sendiri dok pegang kamera.. hehe)… errr.. entry Ustaz Love yg ni bergetah ke? πŸ˜€

      Cuti ni cuma berehat daripada kerja rasmi je… kerja tak rasmi pun banyak nak kena buat gak… tunggu masuk kubur je nnt kalau nak berehat.. itupun kalau tak kena azab πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme