I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Iklan Dan Virus

Salam…

Entry ni tak berapa panjang.. Just nak bagitau yg Ustaz Love dah pasang iklan baru heartbeat.my kat header blog ni… Ustaz Love dah keluarkan dah iklan bux4ads tu sebab sejak Ustaz Love pasang iklan tu, banyak plak spammer datang mengomen kat entry blog Ustaz Love… kadang2 sampai dekat 50 spammers… penat je jari nak delete komen (kalau penat approve, kira berbaloi la gak)… hingga kemuncaknya laptop Ustaz Love diserang virus… Sampai sekarang masih belum settle lagi.. terpaksa online guna laptop member.. kekadang guna henset… sayang sangat kat laptop tu sbb banyak dokumen kerja dan peribadi yg tak sempat Ustaz Love nak buat back up…

Mungkin ini padahnya sebab Ustaz Love mengambil mudah bab2 ni… dengan anti-virus takde, memang terdedah la dengan serangan virus… apatah lagi Ustaz Love ni memang pentenet tegar… biar tak tengok tv, jangan tak jenguk internet… bleh berdarah hidung kalau tak bukak laptop sehari.. hehe…

Jadi, Ustaz Love ingin nasihatkan agar para blogger sekalian lindungilah pc anda dengan anti-virus yg ori.. sbb boleh selalu update… Bak kata orang, perisai pun kena update.. sebab senjata dan peluru sentiasa up to date… paling kurang, gunakan Kaspersky… ataupun kalu ada duit lebih, guna Norton Antivirus ke… sbb Norton melalui websitenya Symantec.com sentiasa update cara2 nak buang virus secara manual… kalau2 virus tu tak dapat dikesan melalui software scanner…

Dan kena ingat juga.. apa2 pertahanan pun pasti ada kelemahannya… maka itu, langkah2 pencegahan adalah lebih baik berbanding langkah2 mengubati… sbb prevention is better than cure… cewahh… Jadi, jangan lupa selalu membuat back up terhadap file2 yg penting…

Juga berhati2 terhadap file sharing.. sama ada melalui network sharing, mahupun melalui device sharing spt pendrive ke, memory card ke… scan dulu sebelum disalin (copy)… Panjang sudah cerita pasal virus ni…

Berbalik pada cerita iklan tu, Ustaz Love dah lama tau daripada blog Mama Zharfan… tapi tak tergerak hati lagi nak join… sampai la ada sorang promote kat shoutbox Ustaz Love… jadi terasa nak join plak…

Lagipun Ustaz Love berhajat nak mengeluarkan cenderahati dengan jenama sendiri suatu hari nnt.. bleh la tempah kat beliau…

Sesapa yg nak join, bleh la klik iklan kat atas tu… tersilap klik iklan nuffnang pun takde masalah.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

Add a Comment
    1. salam masmurni…

      terima kasih atas offer tu.. tapi Ustaz Love belum buat apa2 lg kat laptop tu.. jadi belum bleh decide lg..

      dah ok nnt, Ustaz Love inform balik ok πŸ˜‰

    1. betul tu.. sangat tepat dengan pepatah “sudah terhantuk baru terngadah”… pasni kena lebih berhati2… jadikan pengalaman Ustaz Love ni sebagai iktibar πŸ˜‰

  1. Selepas k.suzi cerita pasal heartbeat, ramai dah yang jon..merata2 dah nampak iklan ni..hehehe….cuma saya je tak daftar lagik…huhuu..saya guna kaspersky dari mula beli komputer (leptop nan ado) dan sampai sekarang alhamdulillah masih ok2 aje komputer saya tu…tak pernah sakit tenat dan masih bertenaga

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme