I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Buffered Earning Pertama

Salam…

Malas dah Ustaz Love nak cerita yg Ustaz Love sibuk… kalau tiap2 entry muqaddimahnya benda yg sama, Ustaz Love pun bleh rasa nak muntah…

Tajuk di atas jelas menerangkan hala tuju entry kali ni… Ustaz Love nak berkongsi kegembiraan ini dengan semua orang… setelah sekian lama melihat blog2 lain menceritakan tentang BE, maka hari ni Ustaz Love sendiri telah merasainya…

Bermula dengan pertanyaan saja2 sebab nak tahu… ada tak kemungkinan blog ala2 agama (takde la Islamik mana pun blog Ustaz Love ni.. hehe) mendapat kurang perhatian daripada pihak Nuffnang untuk merasai kelebihan BE ni… dan jawapan yg amat tegas dan jelas daripada pihak Nuffnang, bahawa ianya salah sama sekali… apa juga blog yg pengiklan suka nak beriklan, maka akan dapat la iklan BE ni… cumanya, pihak Nuffnang ada mention satu benda berkaitan blog Ustaz Love ni…

Ustaz Love tersalah mengkategorikan blog Ustaz Love ni sebagai political / sosial blog… Ustaz Love maksudkan yg blog Ustaz Love ni termasuk dlm kategori sosial, tapi sebab ianya bergabung sekali dengan political, maka Ustaz Love tanda je la kat situ…

Pihak Nuffnang memberitahu bahawa para pengiklan biasanya takut untuk beriklan dlm blog kategori politik ni… sebab tak nak dilihat bias atau menyebelahi mana2 pihak.. sama ada pro-kerajaan mahupun pro-pembangkang…

Jadi, bila Ustaz Love dah tukarkan kategori blog ni kepada kategori personal, Ustaz Love pun bertanya lagi apa langkah seterusnya… dan pihak Nuffnang memaklumkan dah takde apa lg nak dibetulkan.. cuma tunggu je…

Tak sampai 24 jam, Ustaz Love tengok ada iklan yg tak hilang2 walaupun dah banyak kali refresh page… Ustaz Love suspek dapat BE, tapi bila cek kat akaun Nuffnang (bahagian earnings), takde plak BE… jadi, Ustaz Love simpan dulu kesangsian itu…

Pagi ni, bila Ustaz Love cek balik, ada 4 BE yg melekat kat earnings tu… rasa sungguh teruja… umpama makan sate kambing 20 cucuk… dan sebagai tanda terima kasih, maka Ustaz Love buatkan entry khas ini…

Walaupun Ustaz Love pernah menyatakan bahawa Ustaz Love menulis bukan untuk ganjaran, namun dengan adanya ganjaran, maka mendatangkan lebih semangat kepada Ustaz Love untuk berkarya (cewahh)…

Terima kasih encik Nuffnang… πŸ˜‰

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Comments

Add a Comment
    1. Ustaz Love pun tak berapa paham sangat konsep BE ni, zera… tapi nak gak la merasanya.. hehe πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme