I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Tajwid al-Quran

Salam…

Ustaz Love bersiaran dari tempat kursus. Hari ni ada kursus tarannum. Kira kursus tahunan. Tapi kali ni lebih best sbb ada pembentangan drp Tan Sri Hassan Azhari. Beliau merupakan pakar dlm bidang tajwid. InsyaAllah ada sesuatu yg baru yg akan dpt Ustaz Love pelajari atau dpt mengingatkan balik apa yg telah Ustaz Love pelajari dulu.

Tajwid ni penting dalam membaca al-Quran. Ia bernaksud kaedah pengawalan huruf2 dan ayat2 al-Quran mengikut apa yg dikehendaki oleh hukum2 tajwid. Kalau membaca al-Quran tanpa tajwid, maka kita telah melakukan dosa. Kerana membaca al-Quran dgn bertajwid hukumnya wajib. Kalau tak tahu, kena belajar. Kalau tgh belajar, maka dimaafkan.

Setakat itu dulu laporan kali ni. Sbb Ustaz Love nak dengar ceramah dulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Comments

Add a Comment
  1. klau bab2 tajwid & taranum ni kakjem teringat masa kat SRA dulu ada sorang kwn sekelas kita iaitu mohd fadli fauzi yg klau beliau baca al quran mmg sedap…(agak2nya ust. love teringat lg x?)…mano po’e nyo budak kocik tu skrg?

    1. Ustaz Love ingat lagi kat beliau.. sbb Ustaz Love pun sama2 masuk pertandingan dgn beliau masa sekolah rendah tu.. walaupun Ustaz Love kalah dan beliau menang.. hehe..

      Rasanya beliau jd akauntan.. tapi tak ingat sapa yg citer kat Ustaz Love πŸ˜‰

        1. jadi akauntan pun suatu tuntutan gak… kalau bleh mahir dalam bab asas dan cabang agama, maka dunia pun dapat, akhirat pun dapat.. org2 mcm ni digelarkan protaz (professional + ustaz)…
          Ustaz Love ni pun ustaz kampung je… tak layak dijadikan contoh perbandingan πŸ˜‰

          1. merendah diri tak sama dengan diri yg rendah.. walaupun Ustaz Love merendah diri, ia takkan merendahkan ketinggian Ustaz Love lebih rendah drp fazli tu.. hehe πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme