I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – November 2010

Tutorial : Avatar Pada Komen

Salam… Ustaz Love terasa nak berkongsi tutorial plak… Asalnya Ustaz Love bertanya pada blogger lain (RedBoys), dan bila dah dapat jawapannya, maka rasa tak best plak kalau simpan je… Baik Ustaz Love kembang2kan.. mana la tau kot2 ada pahala kat situ.. Ustaz Love nak buat 1st tutorial ni… Jadi, kalau ada salah silap harap dimaafkan… […]

Ayam Masak Lemak

Salam… Entry masakan mempunyai peminatnya yang tersendiri… Ada juga yang mencadangkan Ustaz Love banyakkan entry masakan, tapi Ustaz Love ni bukan tukang masak… jadi tak berapa pandai nak pelbagaikan masakan… Tak mcm cik mat gebu yang memang pakar dalam bidang masakan… Ustaz Love ni cuma pakar pemakanan je.. Ataupun dalam bahasa mudah, tukang makan… Kali […]

Rahsia Teh

Salam… Ustaz Love ingin mengucapkan terima kasih atas komen2 dan resepi2 yang diberikan oleh blogger sekalian dalam entry resepi sup tulang sebelum ni… Sebenarnya, Ustaz Love dah lama tak memasak… lama2 sekali baru terasa nak memasak… Dulu masa bujang pun, takde la nak masak sangat pun.. sbb makan sendiri. Cuma bila dah berkeluarga ni, rasa […]

Resepi Sup Tulang

Salam… Esok Ustaz Love bercuti lagi… ganti cuti yang kena bertugas masa raya hari tu… Masa bukak peti ais tadi, terjumpa tulang2 lembu korban yang Ustaz Love dapat masa program korban hari tu… terus terasa macam nak buat sup tulang plak… Jadi entry ni akan menceritakan proses2 penyediaan sup tulang ala Chef Love (tukar kopiah […]

Budu Dan Bilis

Salam… Tengahari tadi Ustaz Love makan nasik berlaukkan sambal kerang, ikan bilis dan telur goreng… Disebabkan telur agak kurang perasa, maka Ustaz Love bertindak mengambil budu untuk dicicah dengan telur goreng… Memang sedap makan budu ni… Suatu masa dulu, Ustaz Love memandang sepi je budu ni… sebab baunya yang kurang menyenangkan… Kalau setakat dicicah dengan […]

Bernikah Semasa Belajar

Salam… Ustaz Love menerima permintaan daripada seorang blogger untuk buatkan entry berkaitan kahwin semasa belajar… Ustaz Love tak ingat siapa yang bertanya (sbb dah cuba cek balik shoutbox, tapi tak dapat trace balik.. mungkin sebab dah jauh ke belakang)… Ustaz Love rasa nina-nyna yang bertanyakan tentang perkara itu… Sebenarnya, terus terang Ustaz Love menyatakan bahawa […]

Pahit Manis Kehidupan

Salam… Ustaz Love baru selesai sarapan.. walaupun dah nak masuk waktu lunch.. Pagi2 sangat tak berapa selera nak makan… Sebab Ustaz Love bukan jenis makan ikut time… bila lapar je baru carik makan… tak macam arwah ayah Ustaz Love… makan mesti ikut time… maybe sebab beliau dah dilatih mcm tu masa dalam tentera dulu… Ustaz […]

Terima Kasih Blogger

Salam… Dah agak lama tak berkunjung ke blog lama Ustaz Love (ustazlove.blogspot.com).. Maka tadi Ustaz Love ziarah kejap… cek2 apa yg patut… rupa2nya masih ada lagi yang berkunjung ke blog lama tu walaupun setelah sekian lama tak update… ada lagi yang memberikan komen… Ustaz Love rasa sungguh tergaru terharu dengan kesetiaan pengunjung2 di blog lama […]

Bertiga Lebih Baik

Salam… Pagi ni sepatutnya Ustaz Love ada jemputan untuk korban di sebuah surau… Tapi penat korban hari tu pun belum habis lagi… khabarnya ada 12 ekor lembu nak dikorbankan… banyak tu… bagi sebuah surau yg kecik dan tak berapa ramai jemaahnya… maklum la, hari ni hari terakhir untuk melakukan korban… dan kebetulan hari cuti… mungkin […]

Penunggang : Awas!

Salam… Sementara menunggu Isyak ni, Ustaz Love meluangkan sikit masa untuk menulis entry… Sebab siang tadi sangat sibuk… Ke sana ke mari Ustaz Love merempit… Dan sebelum terlupa, Ustaz Love ingin mengingatkan kepada para pemandu kereta (terutama wanita – bukan la sebab Ustaz Love nak fokus pada perkauman, tapi sbb Ustaz Love selalu sangat berdepan […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme