I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Ayam Masak Lemak

Salam…

Entry masakan mempunyai peminatnya yang tersendiri… Ada juga yang mencadangkan Ustaz Love banyakkan entry masakan, tapi Ustaz Love ni bukan tukang masak… jadi tak berapa pandai nak pelbagaikan masakan… Tak mcm cik mat gebu yang memang pakar dalam bidang masakan… Ustaz Love ni cuma pakar pemakanan je.. Ataupun dalam bahasa mudah, tukang makan…

Kali ni, Ustaz Love akan menghidangkan entry tentang suatu masakan yang menjadi kegemaran Ustaz Love iaitu “Ayam Masak Lemak”…

Mula2, kita beli ayam… Nak mudah amik part peha… senang nak cuci.. takyah nak buang2 kulit ke, lemak ke… Lepas tu jangan lupa bayar kat kaunter…

Kemudian cuci ayam tu bersih2… dan biarkan airnya tersejat dlm raga plastik yang berlubang2…

Lepas tu, panggil mak / isteri anda… mintak tolong beliau masakkan…

Hehe… maaf ye.. Ustaz Love terbuat lawak plak kali ni… Ustaz Love tak mampu nak bagi resepi, sebab bukan Ustaz Love yang masak.. Ustaz Love cuma mampu memberikan gambar je… dan juga menggambarkan rasanya yang sungguh lezat… sehingga menjilat dagu…

Masak lemak ni walaupun menjadi kesukaan Ustaz Love, tapi jarang2 Ustaz Love makan… sebab kurang baik untuk kesihatan… walaupun masak menggunakan santan kotak, tapi ianya masih santan.. dan ianya adalah sangat berlemak dan tak sesuai untuk mereka2 yg sedang berdiet.. yang tak berdiet pun tak digalakkan sangat makan masak lemak mahupun gulai melayu ni… kalau kari mamak, ok.. sbb tak pakai santan…

Kenyang plak… mata rasa mcm nak terkatup je…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Comments

Add a Comment
    1. masak lomak cili api kuahnya klau ada lebih boleh wat cicah ngan lempeng tuk sarapan pagi esok…hihihi

  1. masak lomak cili padi….klau ada kuahnya yg lebih bleh wat cicah ngan lempeng tuk sarapan pagi esok….hihihi

    1. lempeng sedap cicah dengan kari… kalau masak lemak, sedap dicicah dgn roti gardenia.. hehe 😀

  2. Salam ustaz,

    mask lomak cili padi..sukerr nye,nak2 ayam….

    setuju*.. ghan kak jem..klw ade kuah lebih tu…tak reti2 ker bt cekodok…..tapi kak jem suke cicah ghan lempeng yer..hihi

    1. nabi suh lebihkan kuah untuk diberi pada jiran2.. kalu ada kuah lebih, sila la kontek Ustaz Love.. bleh gak wat makan dgn lempeng.. hehe 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme