I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – November 2010

Soal Jawab : Hukum Memakai Suasa

Salam… Ustaz Love menerima pertanyaan daripada Shazlina di shoutbox berkenaan dengan hukum memakai suasa bagi lelaki… Dan Ustaz Love tak dapat nak menjawab disebabkan keletihan yang teramat setelah banyak masa dihabiskan atas jalan… pergi kursus, balik jap.. pastu pegi opis plak… Last2 tersandar… nak bukak laptop pun menjadi malas… Sebelum Ustaz Love menjawab, Ustaz Love […]

Jemputan Kahwin

Salam… Dalam beberapa entry yg menyatakan kedemaman Ustaz Love untuk beberapa hari, sebenarnya bukanlah bertujuan untuk menagih simpati… mahupun meraih populariti (aikk… sakit pun bleh popular kaa?).. Cuma sekadar alasan yang didatangkan apabila ramai yg bertanyakan entry terbaru mahupun bertanya khabar… Dan kisah kedemaman itu sendiri bukanlah rekaan.. sebaliknya ia tulen dari ladang… Dalam kesibukan […]

Kids & Baby Photo Contest

Salam… Ini kali ke-2 Ustaz Love join contest… percubaan pertama gagal.. jadi terasa nak mencuba kali ke-2 setelah di tag oleh ninanyna… Ustaz Love nak buat apa emas putih ye? Lelaki haram pakai emas putih… kalu platinum bleh le… tak kisah la.. kalu menang nanti, tau la nak salurkan ke mana.. hehe Ini gambar yang […]

Entry Demam : Rasm Uthmani

Salam… Dah 2 hari Ustaz Love tak buat apa2 entry… Sangat tak lalu nak memikir 2 hari ni… Ustaz Love telah diuji dengan demam… bermula dengan muntah2 pagi Jumaat (tapi Ustaz Love tak suspek pun ada baby dlm perut) dan berlanjutan demam sampai hari ni… Pagi tadi plak kena hadir satu seminar… Terpaksa gagahkan diri […]

Perancangan Akhirat

Salam… Hari ni Ustaz Love pening kepala sebelah… nak kata migrain, macam tak migrain.. tapi mungkin jugak sebab Ustaz Love tido lambat semalam… nak buat kerja pun rasa macam tak lalu je… Ni baru ada rasa mcm ok sket… Bangun2 tadi, kelam kabut cari panadol… telan 2 bijik baru pergi kerja… tapi mood nak bekerja […]

Soal Jawab : Sms Berantai

Salam… Pertamanya Ustaz Love ingin meminta ribuan kemaafan kepada atieaizam kerana terlambat nak buat entry yang dijanjikan ini.. Ustaz Love janji nak buat lepas Zohor, tapi akibat keterbatasan waktu, maka Ustaz Love terpaksa menangguhkannya selepas Asar… Isunya kali ini adalah berkaitan dengan sebuah sms yang diterima beliau… ala2 sms berantai gak la ni…

Soal Hati : Aurat

Salam… Ustaz Love nak sambung bab hati semalam… ada orang mengatakan bahawa penulisan Ustaz Love berkait soal hati ni macam takde hala tuju… hehe… Ustaz Love perhatikan, memang takde subjek yang khusus yang Ustaz Love nak bawakan… Sebab Ustaz Love menulis apa yang terlintas dalam hati je… Sebab tu, kadang2 merancang nak menulis benda lain, […]

Hati Zahir Hati Batin

Salam… Tadi Ustaz Love tergesa2 nak balik sebab hujan tengah renyai2 (org Kedah ckp hujan rabu2)… Lambat bergerak ditakuti Ustaz Love akan menempuh hujan lebat di tengah jalan… Orang kata, kalau hujan tengah jalan, jalan la kat tepi jalan… hehe… Alhamdulillah, dengan selamatnya Ustaz Love sampai rumah… jadi, Ustaz Love nak sambung cerita tadi berkaitan […]

Ubat Hati

Salam… Entry sebelum ni Ustaz Love menimbulkan persoalan berkenaan hati yang mati… maka hati yang mati ini agak susah sebenarnya nak dihidupkan kembali… sangat memakan masa… apa pun, ianya tak mustahil kerana dengan izin Allah, semuanya boleh berlaku… Kerana Allah itu Muqallib al-Qulub (Yang Membolak- Balikkan Hati manusia)… bila2 masa je kalau Allah nak bagi […]

Hati Mati

Salam… Pagi yang hujan… suasana di luar terasa nyaman.. suasana di dalam terasa panas… agaknya hawa panas kat luar dah masuk ke dalam opis Ustaz Love… Masuk Zohor pun hujan gak… kebetulan Ustaz Love lupa plak nak bawak baju hujan… Nak pakai payung nampak mcm jambu plak.. hehe.. Jadi, Ustaz Love teruskan je dengan posting […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme