I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – October 2010

Teko Halal

Salam… Membelek2 henset, Ustaz Love terjumpa satu gambar… tak ingat masa bila Ustaz Love amik… tapi macam menarik.. sbb isunya isu sensitif, tapi diletakkan pada tempat yg tak berapa nak sensitif… Entah apa plak masalah blogger.com kat sini… nak upload gambar tak bleh.. try guna flickr, gambar jadi kecik plak.. tapi masih bleh skodeng2 tag […]

Kumbung

Salam… Ustaz Love banyak menerima pertanyaan daripada mereka2 yang putus cinta… Mungkin disebabkan nick Ustaz Love, jadi ada kaitannya dengan cinta… Sebenarnya, Ustaz Love pun tak tahu nak bagi nasihat pada mereka2 yang ada kaitan dengan cinta ini… Sekadar berdasarkan pengetahuan yang amat cetek… Bagi orang lelaki, ungkapan di atas biasanya kedengaran bagi mereka2 yg […]

Kelantan vs Negeri Sembilan

Salam… Ustaz Love tengah menyaksikan perlawanan akhir Liga Malaysia di antara Kelantan dan Negeri Sembilan… tapi bukan online daripada stadium, online kat umah je… Lagi selesa dan jelas.. walaupun suasana tu tak berapa nak ada… Semalam Ustaz Love dapat call daripada member… tiba2 je beliau tanya “Apa hal?”… aikk? Pastu baru beliau perasan, tersilap call […]

Unta

Salam… Entah apa semangatnya Ustaz Love sibuk2 nak bercerita pasal korban ni… Ni sume rasanya berpunca daripada Kak Jem yang memberikan semangat nak bercerita pasal korban ni… Jangan maraah aa Kak Jem.. hehe Kali ni Ustaz Love nak bercerita sikit berkenaan satu lagi haiwan korban selain lembu dan kambing… iaitu unta.. Unta ni sebenarnya kalau […]

Isu Korban

Salam… Rileks sket malam ni… sebab esok cuti.. walaupun lusa (Ahad) kena bertugas… Kalau ikutkan, malam ni ada mesyuarat korban, tapi Ustaz Love malas nak masuk. Wakilkan je… Rupanya Raya Korban dah tak lama dah… ingatkan lambat lagi.. patut la AJK Masjid kelam kabut nak mencari peserta2 membeli bahagian korban… Tahun lepas, Ustaz Love tak […]

Soal Jawab : Korban dan Aqiqah

Salam… Ustaz Love puas mencari soalan yg ditanyakan oleh Kak Jem… satu2 entry Ustaz Love belek… sampai ke facebook.. rupa2nya Kak Jem tanya kat e-mail. Maka, alasan ini menjawab persoalan kenapa Ustaz Love memeram soalan Kak Jem sekian lama.. bleh ke mcm tu? hehe… Soalannya : 1) Boleh ke org yg hidup berkorban utk org […]

Kad Medik

Salam… Asalnya Ustaz Love dah balik awal.. tapi terjumpa plak dengan sorang member kepada member Ustaz Love… beliau merupakan seorang wartawan akhbar tabloid terkenal di Malaysia… makanya, banyak la cerita2 yang diborakkan sampai tak sedar masa berlalu begitu pantas… Dah dekat Maghrib baru sampai umah… Dari satu bab ke satu bab… beliau memang pandai membawakan […]

Nazar Si Botak

Salam… Sebelum memulakan entry ni, Ustaz Love memberikan amaran kepada pembaca dan penulis (Ustaz Love sendiri) kerana Ustaz Love menggunakan old editor… sbb updated editor tak dapat berfungsi seperti biasa… masalah yg common kat editor blogger.com ni… Ustaz Love secara asasnya memang meminati permainan bolasepak… selepas kecederaan kaki masa sekolah dulu, Ustaz Love melupakan permainan […]

Soal Jawab : Iman Bertambah dan Berkurang

Salam… Setelah sekian lama mencari soalan ini, akhirnya Ustaz Love berjumpa kembali… rupanya soalan ni pun dah lama Ustaz Love peram tak berjawab… Nasib baik masih dikurniakan ingatan yg baik… Soalan ini daripada Mama Zharfan : dlm mesej entry ustaz niyg penting kena kukuhkan aqidah kan ustaz..boleh tak ustaz kupas sedikit isu iman bertambah dan […]

Award Daripada Norgadis

Salam… Ustaz Love baru menjadi follower Norgadis Labuan semalam… dan terus dapat award ni… (mcm login facebook dapat RM100 plak.. hehe).. Berkilau2 awardnya… apapun, Ustaz Love mengucapkan terima kasih kepada Norgadis atas penghargaan ini.. Tochey mama…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme