I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – August 2010

Lebah Lalat Ikan Burung

Salam… Ini adalah entry yang ke-300 dalam tahun ni… 300 punya entry, kalau ceritanya bersambung2 dah bleh buat novel dah ni… Padahal dah beberapa kali percubaan Ustaz Love nak menulis novel terkantoi di tengah jalan.. hehe… Subuh tadi Ustaz Love jadi MC Hammer untuk kuliah Subuh… biasanya takde MC2 ni, tapi disebabkan Ustaz yang berceramah […]

Kemarau Rooney

Salam… Ustaz Love tak dapat membendung kesukaan hati ini bila akhirnya Rooney telah berjaya menamatkan kemarau jaringan sejak 5 bulan yang lalu… Bukan apa, kesian tengok beliau yg bersungguh2 main, tapi takde plak gol.. Berbatov yang suka curi ayam tu pun dah beberapa gol dah dia score… Gambar ni Ustaz Love amik kat http://www.independent.co.uk.. Walaupun […]

Cakap Siang Pandang2

Salam… Ustaz Love dok merayau2 ke blog2 lepas tarawih… Terjumpa satu blog seorang Ustaz… asal tajuk entry beliau nak cerita tentang hukum non-Muslim masuk masjid… tapi muqaddimah beliau terlalu jauh menyusuri kampung2 dan hulu2 sungai.. menangkap ikan sambil bermandi manda.. kemudian buat BBQ sambil borak2… pastu baru teringat nak balik ke tajuk asal…  Gambar ni […]

Nafsu Kasut

Salam… Pagi tadi, Ustaz Love jalan2 nak cuci mata (sbb mata dah penuh dengan tahi asyik dok tido je)… Ustaz Love ternampak satu banner iklan BATA… ada sale kasut dan sandal… Ustaz Love pun saja nak gi tengok2 kot2 ada yang berkenan… Sbb jenama yg dijual pun jenama best gak… Adidas ada, Nike ada, Reebok […]

Kanak2 Menjadi Imam

Salam… Ustaz Love baru terbukak facebook.. dan baru perasan ada pertanyaan daripada sahabat Ustaz Love, Kak Jem (adik beradik Abg Jem yang suka nyanyi lagu merapu kat Sinar tu.. hehe).. Walaupun pertanyaan beliau di facebook, tapi Ustaz Love rasa nak jawab kat blog.. Supaya bleh berkongsi ramai2… Tambahan soalan yg dikemukakan tu berkaitan dengan satu […]

Soalan daripada Cik Tom

Salam… Pertama sekali, Ustaz Love ingin memohon ribuan kemaafan kepada cik tom kerana mengambil masa yang terlalu lama nak menjawab soalan beliau… Sebenarnya, dah lama Ustaz Love nak jawab, tapi Ustaz Love tak ingat sapa yg bagi soalan ni dan apakah soalan asalnya… Nasib baik cik tom tanya balik… Biasanya, kalau soalan biasa Ustaz Love […]

Award Daripada Balqis

Salam… Semalam Ustaz Love telah mendapat award daripada cik balqis yang sungguh ceria dan peramah… Award khusus untuk kaki jalan… Sekali award tapak kaki plak.. hehe.. Apapun, Ustaz Love mengucapkan jutaan terima kasih buat cik balqis kerana sudi memberikan award tahap tertinggi ini. Semoga cik balqis sukses selalu… Di sini, Ustaz Love membuka seluas2nya ruang […]

Iman Suasana

Salam… Member ajak jalan konon2nya nak membeli belah kat jalan TAR… oleh sebab beliau tak berapa mahir jalan2 kat KL, jadi Ustaz Love kena jadi driver beliau… Jalan punya jalan, rupanya kereta tak berjalan2 pun… semut yang berjalan kat sebelah kereta pun lagi laju jalannya… Pikir punya pikir, tak rasa dapat nak membeli belah.. jadi […]

Harga Sehelai Nyawa

Salam… Ustaz Love berpagi2 ke Klang… ada urusan bersama member di Hospital Tuanku Ampuan Rahimah… Walaupun kebiasaannya waktu tu, Ustaz Love akan sambung tido sebelum pergi keje, tapi hari ni terpaksa gak menemani beliau… Ustaz Love cedok gambar kat http://en.wikipedia.org/wiki/Tengku_Ampuan_Rahimah_Hospital Sampai kat parking, Ustaz Love nampak ramai plak orang tengah berkumpul.. siap ada tape kawasan […]

Bertengkar atau Berbahas?

Salam… Selepas solat Jumaat tadi, Ustaz yang jadi khatib jemputan Jumaat datang berborak2 dengan Ustaz Love… ada bersama seorang Ustaz N yang merupakan juga menantu seorang ulamak yang sangat dihormati… kalau Ustaz Love sebut nescaya semua orang kenal.. setakat tu je klu yg Ustaz Love boleh bagi… Ustaz N bertanya perihal jawapan Syeikh berkaitan solat […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme