I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Cash Out Pertama Nuffnang

Salam…
Hari ni menjadi hari pertama dalam sejarah Ustaz Love… Ustaz Love dah cash out payment Nuffnang… seumur hidup Ustaz Love, belum pernah lagi Ustaz Love mendapat apa2 pendapatan daripada internet… Ustaz Love pernah join adsense, tapi kena blacklist sebab dikatakan buat fraud click… Punyalah susah Ustaz Love nak buat blog tersebut dlm bahasa Inggeris, akhirnya lebur begitu saja.. walaupun dalam akaun adsense masa tu ada dekat USD 30…

Banyak tak? Memang tak banyak pun… Tapi sikit ke, banyak ke.. masih lagi ianya merupakan duit…

Ustaz Love sangat teruja bukanlah atas jumlahnya… Sebaliknya terlalu banyak titik peluh dan air mata yang dihasilkan demi mendapatkan pendapatan tersebut (cewahh..) Maksud Ustaz Love, bukan senang2 nak dapat pendapatan tu… even, ada blogger2 yg dah bertahun berblogging masih belum dapat mencapai minimum earnings…

Jadi Ustaz Love mengambil peluang ini mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana sudi memberikan ganjaran tersebut.. walaupun tak pernah lagi dapat buffered earning, kira ok la tu… sbb blog Ustaz Love ni pun baru setahun bulu jagung… dan tak lupa juga kepada geng2 blogwalking yg selalu singgah membaca entry, menaikkan trafik dan mengklik iklan… Ustaz Love love u olz… tochey mama..

Bila kita dapat benda free, susah kita nak menghargainya sbb benda tu mudah dapat.. tapi kalau kita membeli sesuatu itu dengan penuh susah payah, maka kita akan menghargainya lebih daripada yang lain… cukuplah kalau kita tengok ada orang yg sanggup basuh kereta 2x sehari… berbanding orang yang basuh kereta 2 hari sekali.. atau sebulan sekali… mungkin faktor usaha mendapatkan kereta itu juga memainkan peranan…

Lelaki selalu menghargai wanita yang susah nak tackle (bukan jual mahal, tapi sebab jaga akhlak dan adab) berbanding wanita yg mudah2 je menyerah diri untuk disembelih, diratah dan dibuat satey.. 

p/s: rasa mcm nak berbuka satey Haji Samuri…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Comments

Add a Comment
  1. Tahniah ustaz, rezki di bulan ramadhan.Alhamdulillah. semoga makin ditambah2 lagi pasni.semoga dengan insentif ini akan bertambah lagi usaha ustaz berdakwah di alam maya.

  2. congrats ustaz!! me tumpang happy sbb me suka blog ustaz ni..and me mesti click2 nuff..mesti punya 😉

  3. tahniah ye ustaz..:) ok la tu, dpt jgk cash out..sy ni, jauh lagi nk cash nye!dulu ikut org, org letak Nuff, sy pn letak without knowing the purpose of placing it!hehe..now skit2 tau dh la..congrates!bleh la blanje Double Dutch nih!

  4. klau dah dpt rezeki terpijak tu…panjang2 kanlah tangan tu bg duit raya kat anak kakjem…(bukan panjang tangan mencuri tau)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


CommentLuv badge

Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme