I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – August 2010

Kuliah Subuh

Salam… Hari ni hari cuti kemerdekaan… Tapi Ustaz Love ada program daripada pagi sampai petang.. Maka, blog Ustaz Love hari ni takde update entry baru kecuali yg pagi tadi… blogwalking pun separuh2… Pagi tadi kuliah Subuh disampaikan oleh Ustaz Zul Ramli… Kali pertama Ustaz Love mendengar ceramah beliau walaupun dah biasa dengar nama beliau menjadi […]

Non-Muslim Di Beranda Masjid

Salam… Sekali lagi Ustaz Love terpaksa memungkiri janji… Habis Tarawih semalam, Ustaz Love dipanggil untuk meeting berkaitan program Qiamullail… Kalau tarawih, isu 8 rakaat atau 20 rakaat, Qiamullail plak isunya nak buat penuh 10 malam terakhir, ataupun menumpukan malam2 ganjil sahaja… Gambar ni Ustaz Love amik kat web http://forum.iskandariah.perubatan.org… Akhirnya keputusan dapat dicapai… Qiamullail yg […]

Silaturrahim

Salam… Ustaz Love baru je lepas arrangekan jadual tugasan sape nak bertugas untuk malam Lailatul Qadar nanti… terasa bersemangat sebab dalam call Ustaz kepada Ustaz Love masa skolah dulu… pasni kena susun jadual tugas masa hari raya dan selepas raya plak…  Masuk ni kiranya 2 tahun Ustaz Love terpaksa bertugas semasa hari raya… bukan member2 […]

Jodoh Pertemuan

Salam… Apakah persepsi anda tentang jodoh? Jodoh tu maksudnya pasangan suami isteri ke, kekasih ke? Mungkin lain orang lain persepsinya.. sbb lain orang, lain situasinya… lain belalang, lain padangnya… blogger belalang je yang sama je padangnya, “padang blogging”… hehe.. Gambar di atas Ustaz Love amik kat blog http://spiritlulusan09.blogdetik.com… Bukan jodoh perkahwinan yg Ustaz Love nak […]

Cash Out Pertama Nuffnang

Salam… Hari ni menjadi hari pertama dalam sejarah Ustaz Love… Ustaz Love dah cash out payment Nuffnang… seumur hidup Ustaz Love, belum pernah lagi Ustaz Love mendapat apa2 pendapatan daripada internet… Ustaz Love pernah join adsense, tapi kena blacklist sebab dikatakan buat fraud click… Punyalah susah Ustaz Love nak buat blog tersebut dlm bahasa Inggeris, […]

VIP Dunia Akhirat

Salam… Walaupun semalam Ustaz Love tido agak awal (tak sempat menyertai sesi blogwalking awal pagi), bangun pagi ni mata masih terasa pedih2.. mcm tido lambat bangun awal plak… Nampaknya, hari ni dah 20 Ramadhan.. tinggal 10 hari lagi untuk bekerja bersungguh2 mendapatkan keredhaan Allah dalam bulan Ramadhan… dan malamnya berusaha bersungguh2 untuk mendapatkan Lailatul Qadar… […]

Itu Jadual Orang Lain

Salam… Hari ni Ustaz Love kena tido awal.. sebab esok nak cuti.. maaf.. esok nak keje.. lusa baru nak cuti.. tapi kena keje gak time cuti tu… keje apa yg keje time cuti? ada laa… Gambar ni Ustaz Love amik kat blog http://afini86.blogspot.com.. Penceramah kuliah Subuh tadi sebenarnya merupakan seorang imam di masjid yang sangat […]

Pemikir dan Penitik Peluh

Salam… Lega dapat berbuka puasa dengan sempurna… Bergelen2 air masuk ke perut… Badan terasa kering sangat… Mungkin sebab siang tadi berziarah ke Nilai 3 yg sangat panas dan kering itu… Itu dalam keadaan Ustaz Love duduk dalam kereta dan memasang air-cond… Gambar ni Ustaz Love amik kat blog http://mujahidahwana.blogspot.com.. Masa nak sampai tempat beli barang2 […]

Bahagian Akhir Ramadhan

Salam… Masuk je malam ni, bermakna bulan Ramadhan dah masuk bahagian terakhir (10 malam terakhir) iaitu pembebasan daripada azab neraka (‘itqun min an-naar)… Maka pada malam2 terakhir inilah sebenarnya penentu kepada amalan Ramadhan keseluruhannya… selain tujuan utama ingin mencari Lailatul Qadar… Gambar ni Ustaz Love amik kat website http://www.wangcyber.com/forum… Menurut Sheikh Haidar yg berceramah malam […]

Think Positif

Salam… Walaupun belum berkesempatan untuk tido, Ustaz Love masih gagah lagi untuk berjalan2 di luar… Mata dah separuh tiang, tapi terpaksa drive ke Nilai 3… Kawan Ustaz Love nak sangat membeli barang2 sempena raya untuk bawak balik kampung.. dan seperti biasa, beliau tak tahu jalan… Ustaz Love layan je… sbb tgh cuti… Kenal tak benda […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme