I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Month – April 2010

Tenangkan Jiwa

Salam.. Hari ni Ustaz Love baru selesai berkursus. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Rupa2nya ingatan Ustaz Love masih lagi kuat walaupun dah lama tak ulangkaji surah yang nak kena tasmi’ tu. Kebanyakan masa Ustaz Love setakat membaca al-Quran secara hafalan. Maknanya Ustaz Love tak buka al-Quran. Tapi semasa sesi tasmi’ tadi, Ustaz Love dengar sahabat baca […]

Gelombang Otak

Salam.. Hari ni hari pertama Ustaz Love berkursus. Lenguh pinggang menunggang motor dekat setengah jam membelah kesesakan lalulintas. Akhirnya sampai juga ke tempat yang dituju tanpa tersesat. Syabas buat Ustaz Love yang biasanya selalu tersesat 2-3 kali sebelum sampai ke tempat tujuan. Ada seorang pakar motivasi yang agak terkenal juga (biasa menulis tentang gelombang2 ni). […]

Hospital Kerajaan vs Klinik Swasta

Salam… Hari ni Ustaz Love pergi kerja lambat sket. Sbb anak demam panas. Tak sanggup nak tunggu lama kat hospital kerajaan menyebabkan Ustaz Love bawak ke klinik swasta je. Walaupun bayaran di hospital kerajaan cuma RM1 (FOC untuk Ustaz Love sbb keje gomen), tapi nak menunggu 3-4 jam memang tak berbaloi. Sebenarnya, bukan Ustaz Love […]

Hari Lupa Sedunia

Salam… Hari ini Ustaz Love bersiap pagi2 lagi kononnya nak pergi menghadiri seminar bersama guru takmir. Dengan berbaju batik, menambahkan lagi semangat waja Ustaz Love walaupun hari ni hari cuti. Sampai di sana, melilau Ustaz Love mencari dewan yang dikatakan sebagai venue kejadian. Tapi tak jumpa. Akhirnya baru teringat nak call member. Rupa2nya program tu […]

Jangan Berputus Asa

Salam… Lepas solat Zohor tadi, Ustaz Love perasaan ada seorang jemaah OKU yang cuma ada separuh badan (mcm dlm gambar, tapi bukan pelajar dalam gambar tu). Sebelum ni tak pernah nampak beliau kat masjid. Tapi hari ni, beliau muncul. Terdetik di hati Ustaz Love, dari mana beliau datang (sebab nampaknya macam bukan ahli kariah masjid) […]

Melupakan Bekas Kekasih

Terima Kasih… mungkin kerana terlalu taksub dgn seseorang… mean sy terlalu inginkan seseorang ini… kdg2 mimpi yg sy dpt berkaitan insan ini…akhirnya menjadi kenyataan… tolong sy .. bawa sy kembali kpd jln yg benar… insan ini telah menghalau sy dr hidupnya… tp saya seperti susah sgt untuk melupakannya…sehingga kdg2 sy menyakitkan hati dier… sy  tau […]

Persoalan Mimpi

Soalan :  salam…   nk ty pendapat secara rawak….tentang mimpi berulng…. sy mimpi ttg perkara yg sama  sedah 3 kali…tp bukan secara teros… tapi dlm keadaan yg berlainan…. padahal pd alam nyata ini… perkara dlm mimpi itu sgt berbeza… tidak sperti didlm mimpi…   ade pula satu mimpi yg lain tu berlaku pd sy secara […]

Apabila Pintu Terbuka

Salam… Dua hari cuti ni, Ustaz Love terlalu menumpukan pada pembinaan laman web. Ada saja yang tak kena. Maklum la, Ustaz Love bukannya mengkhusus dalam bidang ni, sekadar minat dan suka-suka je. Namun, kesannya agak teruk juga. Badan berpeluh berkati-kati, minum air berkoyan2. Mata pun dah berpinar semacam. Ustaz Love kena siapkan juga, sebab kalau […]

ABPBH dan Nabil

Salam.. Sudah agak lama Ustaz Love meninggalkan bicara di blog ini. Kesibukan kerja ditambah kemalasan jiwa menyebabkan banyak kerja yang patut diselesaikan cuma siap sekerat jalan. Ini termasuklah update blog ini dan pemindahan maklumat daripada sebuah laman web lama ke laman web baru. Cuma dalam senggang masa yang ada ni, Ustaz Love terasa hendak mengulas […]

Al-Fatihah

Terkejut…terkentut..lalu terbatuk…Perasaan Ustaz Love bercampur-baur apabila menerima berita kepulangan Din Beramboi ke rahmatullah pada awal pagi tadi. Sebenarnya, Ustaz Love ni taklah berapa kenal dengan Din ni. Nama sebenar beliau pun Ustaz Love tak tahu. Cuma Ustaz Love teringat sewaktu awal kemunculannya dulu. Ramai orang terkeliru apabila wujud beberapa orang yg mendakwa merekalah Din Beramboi […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme