I Love Tamil Movie!!

Set Lego Yang Mesti Dibeli Kalau Ada Masa Tu!!

Teringat Masa Zaman Kegemilangan Dulu!!

Iklan : Khasiat Herbal Oil

Salam. Masalah perut kerapkali menyebabkan seseorang berasa tidak selesa. Apatah lagi jika ia melibatkan masalah angin dan sembelit. Nak makan banyak pun tak lalu, sebab isi dalam perut tak keluar lagi. Nak duduk pun tak selesa, nak berdiri pun tak selesa. Hanya selepas proses pembuangan angin dan isinya berlaku saja, maka perut akan jadi selesa […]

Kasih Seorang Abang

Salam.. Sekarang jam menunjukkan 1.51 am. Saat ramai orang sedang melelapkan mata menikmati kurniaan Tuhan, Ustaz Love terasa ingin mencoretkan sesuatu buat panduan kita bersama. Maaf kerana telah lama menyepi, tetapi kembali dengan penulisan yang agak berat. Kita dikejutkan dengan peristiwa pembunuhan seorang lelaki oleh bakal adik iparnya hanya kerana beliau membongkarkan rahsia lelaki itu […]

Soal Jawab : Bergurau Kasar Dengan Pasangan

Ustaz saya nak tanya ustaz, kawan saya ada bertanya pada saya, dia tanya apa hukum kita bergurau dengan suami menggunakan perkataan yang tidak baik seperti bodoh, bengong dan lain-lain, tapi suami tu tidak ambil hati pun dengan gurauan itu. Adakah boleh jatuh dosa juga sekiranya kita bergurau menggunakan perkataan sebegitu pada suami ? ~NurSyahirah. Soalan […]

Salam Ramadhan

Salam.. Pada kesempatan yang ada ini, Ustaz Love ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan al-Mubarak dan selamat berpuasa kepada semua pengunjung blog ini. Walaupun sudah masuk 5 hari kita berpuasa, namun Ustaz Love cuba manfaatkan sebaik mungkin dengan memulakan kembali penulisan di blog ini. Sudah hampir 3 bulan blog ini telah bersawang tanpa update, tetapi […]

Iklan : Tekanan Ekonomi, Nak Berjimat Cermat Tapi Harga Susu Makin Mahal!!

Kak Pah baru melahirkan anak kembar. Kedua-duanya lelaki. Dilahirkan melalui pembedahan kerana ini kelahiran yang sulung. Alhamdulillah, kedua-duanya selamat dilahirkan. Masalah mula timbul bila susu badan tidak cukup untuk mengenyangkan si kembar. Kak Pah menjadi stress kerana susu seperti tidak mahu keluar. Akhirnya beliau meminta suami membelikan susu formula untuk anaknya yang baru berusia beberapa […]

Soal Jawab : Tipu Daya Lelaki

Assalamualaikum ustaz. terlebih dahulu sy harap ustaz tak pandang hina kepada sy selepas membaca kisah sy ni. Ceritanya macam ni, sy telah berkenalan dengan seorang lelaki, namanya Ammar(bukan nama sebenar) . Sy telah menjalinkan hubungan cinta dengannya selama setahun 4 bulan jika dikira sehingga hari ini. Alhamdulillah, ammar seorang lelaki yang sangat baik, sering menegur […]

Menunggu..

Salam.. Hampir 2 minggu tiada wifi sebab nak upgrade daripada streamyx ke unifi. InsyaAllah, esok katanya nak install. Hari ini akan cuba sedaya upaya untuk selesaikan segala persoalan yang dikemukakan di bahagian komen. Mohon maaf kerana menunggu. Di sini, perkataan “tunggu” dan “sabar” adalah sangat sinonim.. hihi

Soal Jawab : Islam Bukan Agama Bangsa

Assalamualaikum Ustaz, Saya ingin bertanya sebab saya seorang muallaf yang baru bertunang dan tunang saya anggap dia seorang Melayu dan tahu segalanya tentang Islam. Tapi apa yang saya tengok konsep dan teori dia tentang Islam bercanggah dari apa yang saya belajar dan tengok dalam al-Quran. Tunang saya seorang kaki media sosial dan paling aktif dalam […]

Tagline Blog Ustaz Love Menulis, Tapi..

Salam.. Ini merupakan entry pertama dalam bulan terakhir untuk tahun ni. Kononnya bila dah cuti ni, banyak la masa untuk menulis. Sayangnya, ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya panas sampai ke malam. Semangat hilang entah ke mana. Soalan-soalan cuma mampu dibaca saja tanpa solusi untuk menjawabnya. Masa lapang dialihkan kepada aktiviti lain yang tidak […]

Hidupkan Siang, Matikan Malam

Salam. Nostalgia bila teringatkan zaman dulu-dulu, saat kita hanya memikirkan kegembiraan tanpa perlu serabut dengan tanggungjawab. Keluar main. Nak makan, balik rumah. Lepas tu keluar balik. Petang baru nampak muka kat rumah sebelum Maghrib. Aktiviti cuti dipenuhi dengan aktiviti fizikal. Main bola, main basikal, main kejar-kejar, main pondok-pondok, main cikgu-cikgu. Jarang masa dihabiskan di rumah. […]

Soal Jawab : Kesian Lelaki Itu!

Assalamualaikum ustaz, Saya berusia 30 tahun, belum berkahwin dan bekerja sebagai pramugari. Saya mempunyai seorang teman lelaki berusia 26 tahun. Kami tinggal serumah selama 3 tahun. Saya pernah terfikir nak berubah tapi selalu kalah dengan nafsu dan harapan nak berubah hilang. Tapi setelah pemergian arwah ayah, hati saya meronta-ronta untuk bertaubat, sebab saya kesiankan arwah […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2010 Frontier Theme