6 Jenis Superhero Yang Menjadi Pilihan Wanita Sebagai Suami!!

Cara Nak Menghentikan Pembuli Siber!!

Mak Ayah Korang Ada Yang Macam Ni Tak??

Iklan : Khasiat Herbal Oil

Salam. Masalah perut kerapkali menyebabkan seseorang berasa tidak selesa. Apatah lagi jika ia melibatkan masalah angin dan sembelit. Nak makan banyak pun tak lalu, sebab isi dalam perut tak keluar lagi. Nak duduk pun tak selesa, nak berdiri pun tak selesa. Hanya selepas proses pembuangan angin dan isinya berlaku saja, maka perut akan jadi selesa […]

Soal Jawab : Tips Berkaitan Tikus Dan Cara-Cara Menanganinya

Salam. Maafkan Ustaz Love kerana sudah lama tidak menjenguk ke sini. Bila dah muncul, tiba-tiba bawa topik yang jauh menyimpang daripada niche kebanyakan pembaca di sini. Sebelum tu, biarlah Ustaz Love terangkan serba-sedikit kronologi yang berlaku. Salah satu bilik dalam rumah Ustaz Love yang telah lama tidak digunakan (sekadar buat simpan barang dan pakaian), telah […]

Kelebihan Dan Kekurangan Menulis Di Blog Atau Facebook

Salam. Ustaz Love tertarik dengan suatu pertanyaan daripada sahabat di facebook yang bertanyakan situasi seperti tajuk di atas. Oleh kerana jawapannya mungkin agak panjang, Ustaz Love memilih untuk menjawabnya di blog. Ustaz Love rasa, lebih mudah menjawabnya dalam bentuk point. 1. Kemudahan untuk update penulisan. Blog : Terpaksa login page editor (blogger, wordpress dsb) untuk […]

Tips : Menulis Dari Hati

Salam. Tips ni Ustaz Love pernah kongsi di fb. Kali ni nak kongsi di blog pula. Semoga bermanfaat. 1. Jika nak menulis buku agama atau motivasi, tulislah dalam keadaan berwuduk kerana ia amalan para alim ulamak. Banyakkan membaca al-Quran dan berzikir. Letakkan kitab rujukan di hadapan. InsyaAllah, suasana ini akan mempengaruhi idea menulis. 2. Jika […]

Soal Jawab : Sangka Baik Dengan Pasangan

Salam ustaz. Saya dan suami tinggal berjauhan. Suami sambung belajar. Saya sering bermimpi suami ada perempuan lain dan mimpi tersebut amatlah kerap. Saya stress sangat. Tapi bila suami ada di sisi saya, tidak ada perubahan yang berlaku. Contohnya suami saya tak ada la nak menyorokkan handphone ke. Bila dia ada dengan saya, saya tidak rasa […]

Soal Jawab : Wajarkah Nikah Khitbah Tanpa Persediaan?

Assalamualaikum ustaz. Saya hendak meminta bantuan dan pandangan ustaz. Saya ada berkawan dengan seorang perempuan ini. Kami sudah berkawan hampir setahun. Kami selalu berhubung di antara satu sama lain. Sekarang, setelah saya mengetahui tentang nikah khitbah, saya rasa bersalah bila hendak berhubung dengannya, rasa bersalah atas perhubungan kami. Saya tidak lama lagi akan berhijrah sambung […]

Soal Jawab : Skizofrenia Dan Bisikan Halus

Salam ustaz, Saya baca artikel ini sebab saya perasan yang saya sering marah setiap kali tiba senja. Simptom pada saya ketika mimpi, cuma mimpi bayi, itu pun hanya 2 kali sahaja, selebihnya tiada. Kecuali ketika jaga, sedar. Sakit belakang, sentiasa marah, orang disayangi kini dibenci, ragu-ragu tentang agama, terdengar bisikan, terasa seperti diekori, bercakap seorang […]

Perjalanan Dan Kematian

Salam. Ustaz Love mendapat perkhabaran dari orang kampung bahawa salah seorang bapa saudara Ustaz Love telah meninggal dunia. Ustaz Love telah bersiap untuk pulang ke kampung tanpa melakukan apa-apa pemeriksaan kesihatan terhadap kereta. Perjalanan yang sepatutnya cuma memakan masa lebih kurang 5 jam, akhirnya telah menjadi 8 jam. Enjin kereta panas dan terpaksa berhenti rehat […]

Soal Jawab : Pengalaman Pahit Membantutkan Hajat Berkahwin

Assalamualaikum Ustaz Love. Saya nak minta pandangan ustaz tentang masalah macam mana nak berterus-terang dengan ibu bapa untuk berkahwin. Saya merupakan anak sulung daripada 6 adik-beradik. Ibu bapa saya sangat bergantung harap pada saya untuk melakukan segala kerja rumah dan menguruskan adik-adik. Saya akur untuk melakukan semua itu tapi ada kalanya saya perlukan kebebasan memilih […]

Soal Jawab : Halangan Untuk Berpoligami

Assalam ustaz, Saya sangat perlukan pandangan ustaz. Saya telah terlanjur beberapa kali dengan beberapa lelaki semasa tinggal di luar negara. Saya telah gagal dalam percintaan lebih daripada 10 kali. Saya hilang dara pada usia 29 tahun, kerana saya sangat kecewa dengan hidup dan merasakan mungkin tiada jodoh saya di dunia ini. Very silly and impatient […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ustaz Love Menulis... © 2014 Frontier Theme

Switch to our mobile site