Gigi Emas Lebih Berharga Daripada Gigi Palsu!!

14 Langkah Memperbaiki Diri Dalam Masa 14 Hari!!

Para Gamers Meh Tengok Sini!!

Iklan : Produk Kesihatan Dan Kecantikan Anggun Ibu

Salam.   Jangan terkejut membaca entry ini di blog Ustaz Love. Ini adalah iklan berbayar yang ditempah oleh Syarikat Anggun Ibu. Memandangkan produk yang ditawarkan adalah produk yang memberi manfaat kepada pengguna, maka Ustaz Love bersetuju untuk dipromosikan di blog ini. Semoga ia mendatangkan manfaat yang baik untuk kebahagiaan rumahtangga dan bagi yang sudah berumah […]

Ustaz, Tolong Saya!

Salam. Agak lama juga Ustaz Love tak menulis di blog ini. Terasa seperti menganaktirikan pula blog ni. Ada kalanya, Ustaz Love berasa agak sedih kerana tidak dapat menghabiskan masa melakukan aktiviti yang paling Ustaz Love minat ini, iaitu menulis. Sayangnya, Ustaz Love lebih banyak menghabiskan masa menulis di facebook berbanding di blog ini. Salah satu […]

Soal Jawab : Jual Mahal Atau Jual Murah?

Assalamualaikum. Ustaz, saya sudah berkenalan dengan seorang pemuda yang alhamdulillah, baik dan cukup segala syarat untuk menjadi seorang suami. Paling utama saya cukup tertarik dengan kebaikan agamanya. Cuma satu sahaja yang pernah menjadi kegusaran saya satu ketika dahulu, adalah usianya yang muda 2 tahun dari saya. Namun, alhamdulillah, antara kami berdua, perkara itu dapat dipersetujui […]

Mood Kurang Mari

Salam. Dah 5 hari Ustaz Love tak menulis apa-apa entry baru. Nak kata sibuk, takde la sangat. Tapi disebabkan Ustaz Love menulis ikut mood, maka bila mood tak mari, Ustaz Love pun tak terasa nak menulis. Oleh kerana soalan semakin bertambah, Ustaz Love cadangkan agar bertanya di facebook fanpage Ustaz Love di https://www.facebook.com/ustazloveofficial sama ada melalui […]

Soal Jawab : Was-was Dengan Lafaz Talak

Assalamualaikum Ustaz. Saya ada kemusykilan ingin ditanya. Sebelum itu, biarlah saya berterus-terang. Saya menghidap penyakit was-was sudah bertahun-tahun lamanya. Maaf ustaz tulisan saya ini agak panjang. Dipendekkan cerita. Kami pernah disahkan oleh mahkamah jatuh talak dulu akibat satu insiden (saya secara tak sengaja meniru lafaz cerai yang SOREH ketika menonton sebuah filem dan berpaling kepada […]

Soal Jawab : Hijab Terbuka

Salam. Macam mana nak tutup mata kanak-kanak 8 tahun dari dapat melihat benda-benda yang menakutkan dan membuka pintu hatinya untuk ke sekolah kembali? Anak saya ini tidak mahu ke sekolah kerana dia melihat benda-benda yang menakutkan dan apabila ditukarkan ke dua tiga buah sekolah lain, perkara ini masih berlaku. Saya juga telah berikhtiar dengan cara […]

Soal Jawab : Diajak Bercerai Setiap Kali Ditegur

Salam Ustaz, Saya kini sedang mengandungkan anak kedua, dan anak pertama masih kecil. Suami saya seorang yang tidak boleh dibawa berbincang, dan tidak mendengar nasihat. Namun, terdapat beberapa perkara yang dilakukannya tidak menyenangkan hati saya dan keluarga saya. Contohnya, beliau pergi mendaki gunung bersama rakan-rakan selama seminggu dan mengabaikan tanggungjawab sebagai suami ketika di rumah. […]

Ustaz Love Menulis... © 2014 Frontier Theme

Switch to our mobile site